Ülkemizde üç dönemdir halkımızın yarısının oyunu alarak, 13 yıldır tek başına iktidarı elinde bulunduran,  bir siyasi partiyi analiz etmeye çalışacağım. Geçen süre zarfında Adalet ve Kalkınma partisinin tek başına iktidar olmasının oluşturduğu güven ortamının, istikrarını ve rahatlığını zaman zaman halk hissetmişti. Özellikle ulaşım ve sağlık sektöründe gerçekleştirilen hizmetleri yok sayamayız.

         Doğu ve Güneydoğuda otuz yıldır süregelen terör sorunu ile ilgili başlatılan çözüm süreci adı altında yürütülen çalışmalar, Kandil, İmralı ve Hükümet üçgeninin attığı adımlarla bir çözümsüzlük ve çözülme sürecine dünüşmüştür. Güneydoğuda açılım adıyla yürütülen müzakere süreciyle, pkk nın yıllardır istekleri, vatandaşa hazmettire hazmettire kabul ettirilmiş, polisler karakola, Türk askeri ise kışlasına hapsedilerek o bölge pkk'ya terk edilmiştir.

         Sayın Başbakanımızın Karaman ziyaretinde yapmış olduğu konuşmada,"Bizden önce organize sanayi var mıydı?" sorusuna kalabalığın verdiği "yoktu!" cevabı katılanların, Karaman'lı yerel halktan olmayıp, dışarıdan taşınan insanlar olduğu izlenimi uyandı.Halbuki Karaman organize sanayisi kuruluşu yıllar öncesine dayanmaktadır. Aynı konuşma esnasında Ezan-ı Muhammedi'nin merkez ilçe camilerinde, Müftülüğün imamlara göndermiş olduğu mesajla 23 dakika gecikme ile okunması, halkın tepkisine neden olup, AKP'nin hanesine eksi puan olarak yansımıştır.

         Adaylar ve adaylık süreci:

         Millet vekilliği aday adaylığına başvuran on iki Karaman'lı aday adayı günlerce kendilerini tanıttı ve partileri adına çalıştılar. Parti genel merkezi Karaman'da delegelerin önüne sandık koyarak hatta sivil toplum örgütlerinin bir çoğuna da oy kullandırarak bir temayül yoklaması yaptırdı.

         -Genel merkez acaba bu temayül yoklamasına uydu mu?

         -Bu temayülden kim birinci çıktı, bileniniz var mı?

         -Temayül yoklamasına katılmayan, sandıkta adına bir tek oy dahi kullanılmayan Recep Konuk'un ilk sırayı alması ne kadar etik?

         -Meydanlarda ileri ve birinci sınıf demokrasi getireceğini iddia edenler,  neden demokratik yollarla yapılan bu seçime saygı göstermedi?

         -Halktan birisi çıkıp " On iki Karaman'lı aday adayı içerisinde hiç mi adam bulamadınız da! Konya'dan ithal, Karamanı bilmeyen bir adayı başımıza yine diktiniz?" dese...!

 El cevap?... haksız mı?

         -Konya'nın on dört milletvekili hakkı varken, yalnızca iki millet vekili çıkaran ilimize Karaman'lı olmayan birinin ilk sıraya dikte edilmesinin makul açıklaması  var mı?

                  -Karamanlı'nın  iradesine konan bu ipotek  neticesinde 7 haziranda sandıktan acaba? milli irade mi çıkacak,yoksa tepeden inme mi?

         Gelelim adaylara:

Recep Konuk: Pankobirlik Kooperatifi yönetim kurulu başkanı, kooperatifin 1.640.564 üyesi, 1,15 milyar dolar sermayesi var. Bu çapta bir kurumu bırakıp, millet vekili adayı olması millet vekilliği zırhına bürünüyor izlenimi, vermiyor mu?

         Bu güne kadar bütün yatırımları, Konya ve bölgesine yapan, Karaman'a bir çivi dahi çakmışlığı bulunmayan, seçim çalışmalarında ilimize yapacağı yatırımlardan bolca bahseden Recep Bey, keşke yapacaklarıyla değil, yaptıkları ile övünseydi.

7 Haziran  günü yapılacak olan seçimlerde seçilecek milletvekili arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun diliyorum.

 

Celal Arslan

1 Haziran 2015