Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, yeni dönemde Meclis Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Katip üyelerini seçti. Başkanlığa 11 yaşındaki Ayşe Dila Karakaya seçildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların sorunlarını değerlendirerek, taleplerini ifade etmeleri ve çözümünde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla kurduğu Çocuk Meclisi’nde başkanlık divanı üyeleri için seçim yapıldı. Toplam 10 ayrı merkezde aynı anda yapılan seçimle başvuran 3 bin 288 aday arasından seçilerek Çocuk Meclisi üyesi olmaya hak kazanan 9-14 yaş arası 150 çocuk vekilin katıldığı seçimlerde, 20. Dönem Meclis Başkanlığı’na Ayşe Dila Karakaya, Başkan Yardımcılıklarına Semih Can Bal, Kadir Buğra Akpınar, Fatmanur Damla Şentürk seçilirken, Katip üyeliklerine ise Kübra Bazu ile Asiye Nur Toraman getirildi.

“ÇOCUK HAKLARININ SAVUNUCUSU OLACAĞIM”

Başarılı öğrencilik hayatını Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde başkan seçilerek taçlandıran Özel Seviye Orta Okulu 6. sınıf öğrencisi Ayşe Dila Karakaya, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı projelerine bizlerin de katkıda bulunmasını düşünmek çok güzel. Çocuk haklarının savunucusu olacağım ve görevimi en iyi şekilde yapmak için çalışacağım” dedi.

Çocuk Meclisi; Eğitim, Spor, Çevre ve Sağlık, Kültür ve Sanat, Basın ve Yayın, Barış ve Kardeşlik, Çocuk Hakları, Yardımlaşma konularındaki komisyonlarla faaliyetlerini yürütecek.