Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, 24 günde yapımı tamamlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz’un yıldönümünde düzenlenen törenle açtığı “15 Temmuz Şehitler Abidesi”nin başarı öyküsü, ödül aldı.

15 Temmuz’da hain darbe girişimine karşı Türk milletinin gösterdiği demokrasi mücadelesinin gelecek nesillere aktarılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana giriş kapısının karşısına yapılan “15 Temmuz Şehitler Abidesi”, Marka Belediyeler Dergisi tarafından“Marka Proje” ödülüne layık görüldü.

Meyra Palace Otel’de düzenlenen törende, ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına, Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, Marka Belediyeler Dergisi Yazı İşleri Müdürü Hami Fiskeci’den aldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından açılışı yapılan abidenin, ilk günden bu tarafa halkın büyük bir teveccühü ile ziyaret edildiğini söyledi. Üçpınar, “15 Temmuz Şehitler Abidesi”nin anıtlar içerisinde “eşsiz bir eser” olarak yerini aldığını kaydederek, bundan sonraki yıllarda da uzun süre isminden söz edilecek bir anıt olarak tarihe geçtiğini düşündüklerini kaydetti.

Vedat Üçpınar, “Anıtımız Türkiye’deki en güzel anıtlardan bir tanesi oldu. Uzun yıllar boyunca da Külliyemizin önünde, devletimizin birlik ve bütünlüğü için kalmaya devam edecek” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 günde yapımı tamamlanan ve üzerinde “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet”i simgeleyen 4 figürün işlendiği ve 15 Temmuz’da hayatını kaybeden 249 şehidin isminin yazılı olduğu 34 metrelik “15 Temmuz Şehitler Abidesi”, 15 Temmuz’un yıl dönümünde onbinlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen demokrasi nöbetinin ardından sabah namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmıştı.

TBMM önüne de anıt yapılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de daha önce yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde açılışı gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitler Abidesi ile ilgili “Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz’un yıldönümünde anıtlar yapılmasını istemişti. Biz de kendisine seçenekler sunduk. Kendisini de bu yaptığımız ve açılışını gerçekleştirdiğimiz projeyi seçmişti. Anıtı yapmak için sadece 25 günümüz vardı. Cumhurbaşkanımız, yetiştirip yetiştiremeyeceğimiz sordu. Biz de Allah’a şükür yetiştirdik. Bu bir rekordur. Bu kadar kısa sürede mermerlerin kesilip yerleştirilmesi, figürlerinin konulması büyük başarıdır. Dünyadaki sayılı anıtlardan biri oldu. İnanılmaz da ziyaretçi akını var. Yaptığımız katkılardan dolayı gurur duyuyorum, ekip arkadaşlarıma da teşekkür ediyordum” demişti.

Başkan Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan onay aldıktan sonra TBMM önüne de bir şehitler anıtı yapılacağını bildirmişti.