Mamak Belediyesi, Ankara İmam Hatip Okulları Platformu ve 16 STK’nın katılımıyla 28 Şubat-15 Temmuz programı gerçekleştirdi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, 28 Şubat ve 15 Temmuz sürecinde ülkemizde yaşanan darbe girişimleri ele alındı. Programa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İstikrar varsa ekonomi yükselir

Programa konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 28 Şubat sürecinde mağdur edilen vatandaşlardan biri olduğunu dile getirdi. 17-25 Aralık operasyonlarından gezi olaylarına, Suriye’de yapılan operasyonlardan 26 Nisan’da yapılacak olan referanduma kadar birçok konuya değinen Topçu, “Mevcut sistemde milletvekilleri seçiliyor ve meclise gidiyor, mecliste sayı çoğunluğu olan partiye cumhurbaşkanı hükümet kurma yetkisi veriyordu. Öncelikle biz birilerinin dediği gibi diktatör seçmiyoruz. Rejimi de değiştirmiyoruz. 16 Nisan’dan sonra Türkiye’de üretim ve istihdam siyasi istikrara paralel olarak daha da artacak. Çünkü güçlü liderlerin, siyasi istikrarın olduğu ülkelerde ekonomik göstergeler yükselir, o ülke yatırımlar için cazip hale gelir, turizm için cazip ülke haline gelir” dedi.

Vesayet sistemi ortadan kalkar

Programda bir konuşma yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bu coğrafyada tarihten günümüze kadar milletin değerlerine tahakküm eden bir vesayet oldu. Millet ne zaman ayağa kalksa bu vesayetle millete diz çöktürüldü. Önümüzdeki referandum sürecinde işte bu vesayet sistemi ortadan kalkacak” dedi.