Mamak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kış hazırlığını sürdürüyor. Ağaçların sağlıklı bir yapıda kalmaları için bakım ve budama çalışması gerçekleştiren belediye aynı zamanda soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahiplerinin de evini ısıtıyor.

Ağaçların yere sarkan, kuruyan ve tehlike arz eden dallarını temizleyen ekipler, budamadan elde edilen ağaç dallarını da ısınmaları için dar gelirli vatandaşlara dağıtıyor.

Budamadan elde edilen yaklaşık 190 ton odun, vatandaşlara yakacak olarak dağıtılıyor. Budamalar sonucunda elde edilen ağaç dallarını vatandaşlara dağıtarak bütçelerine katkıda bulunduklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Ağaçların yazın daha güzel açması için budama çalışmaları yapıyoruz. Budamalar sonunda elde edilen tonlarca odunu vatandaşlarımıza yakacak olarak dağıtıyoruz. Yakacak alamayan vatandaşlarımız soğuk kış günlerinde ısınıyor” diye konuştu.

Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kuvvetten düşmeye başlamış ağaçların yeniden kuvvetlenebilmeleri ve ağaçların şekil itibari ile düzgün bir görünüme sahip olmaları için ağaçların çürüyen ve elektrik tellerine zarar verebilir şekilde uzayan dallarını buduyor. Budama işlemi yılda iki defa yapılıyor.