Keçiören Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak hizmete sunulan Keçiören Aile Eğitim Merkezi, verdiği aile danışmanlık hizmeti ile vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Merkez ayrıca düzenlediği evlilik okulu ve anne-baba okulu seminerleri ile de Keçiörenli ailelere bilgi desteği veriyor.

Bireylerin ve ailelerin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla ücretsiz danışmanlık ve seminer hizmetleri veren Aile Eğitim Merkezi’nde aile danışmanlığının yanısıra, beslenme danışmanlığı, hukuk danışmanlığı, pedagojik danışmanlık ve psikolojik danışmanlık desteği de sunuluyor. Danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen Keçiörenliler telefonla veya şahsen merkeze başvurarak randevu alıyor. Başvuranlar, haklarında kısa bir bilgi alınmasının ardından gerekli alana yönlendiriliyor. Özellikle okul ve kış sezonunda danışmanlıklar daha yoğun şekilde talep görüyor.

MUTLU YAŞAMA BECERİSİ KAZANDIRILIYOR

Toplumların sağlıklı bir şekilde gelişmesini ve geleceğe güvenle bakmasını sağlayan temel yapının aile olduğuna inanan Keçiören Belediyesi, “ilk eğitimimizi aldığımız ve bizleri hayata hazırlayan güvenli sığınak” olan aile kurumunu destekleyici hizmetleri de ihmal etmiyor. Birbirine sevgili ve saygılı aile yapısının bütün bir toplumu ayakta tuttuğu ilkesinden yola çıkan Keçiören Belediyesi, kurduğu Aile Eğitim Merkezi ile ailelerin refahını ve huzurunu artırmaya, onlara her açıdan katkı sunmaya yönelik danışmanlık ve seminer hizmetleri veriyor.

Aile Danışmanlığı hizmetine genelde aileler, anne-baba ve çocuk, karı-koca, gelin-kaynana olarak aile içi problemlerini çözmek, iletişim becerileri kazanmak için başvuruyor. Haftada ortalama 6-8 seans danışmanlık hizmeti verilirken, seanslar uzman danışman tarafından ailelerin takibi yapılacak şekilde planlanıyor.

35 BİN AİLEYE SEMİNER VERİLDİ

“Mutlu bireylerin mutlu aileler ile olacağı” felsefesinden yola çıkan Keçiören Belediyesi, evlilik okulu seminerleri düzenleyerek katılımcıları “evlilik tanımlaması ve eş olabilmek, aile olmanın önemi, evlilikte kadın ve erkeğin sorumlulukları, sevgi dilleri, farklılık mutluluğa engel mi, evlilikte iletişim becerileri, aile içi hedefler” konularında bilgilendiriyor. Ayrıca gerçekleştirilen anne-baba okulu seminerleri ile de Keçiörenlilere “anne ve babaların sorumlulukları, anne ve baba arasındaki ilişkinin çocuklara etkisi, ailede sevginin önemi, doğumla başlayan süreç ve aşamalar, çocuk eğitiminde dikkat edilmesi gerekenler, okul öncesi eğitimin önemi, ailelerin okul başarısındaki rolü, çocuğun yetişkin olana kadar geçirdiği süreçler” hakkında bilgi veriliyor. Merkezde bugüne kadar 35 bin kişiye seminer hizmeti sunuldu.

2009 yılının Kasım ayında kapılarını açan Aile Eğitim Merkezi, ailelerin refah ve mutluluğunu arttırmak için eğitimin öneminin bilincinde olan bir belediyecilik anlayışıyla kuruldu.