Muharrem ayı nedeniyle Mamak Belediyesi tarafından 10 bin kase aşure dağıtıldı. Aşure dağıtımına Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de katıldı.

Yeşilbayır Mahallesi Osmanlı Cami önünde Cuma namazı sonrası gerçekleşen aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün bizzat kendinin de aşure dağıttığı etkinliğe Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak Belediye Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AŞUREYE YOĞUN İLGİ

İçerisinde Aşure Günü’nü de bulunduran Muharrem ayında pek çok güzel ve önemli hadisenin meydana geldiğini dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Muharrem ayının tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Aşureye baktığınızda birden çok meyve ve bakliyattan meydana geldiğini görürsünüz. Normalde her biri ayrı bir yemek ve ayrı bir tada sahip olan bu malzemeler bir araya gelerek son derece güzel bir lezzet oluşturuyor” dedi. Özel gün ve gecelere yönelik hazırlanan programlar için Akgül’e teşekkür eden vatandaşlar fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.