"Haydi babalar iş başına” diyerek babalar için eğitim programı düzenleyen Altındağ Belediyesi, ilk mezunlarını verdi. Geleneksel aile yapısında çocuk bakım ve gelişiminde öncelikli olarak annelerin sorumlu tutulduğunu belirten Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Çocuk gelişiminde anne kadar babanın da etkisi ve rolü büyük. Biz Altındağ Belediyesi olarak ’hayat müşterektir’ diyoruz. Eğitim programımızı tamamlayan tüm babaları tebrik ediyorum.” dedi.

Altındağ Belediyesi’nin Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile işbirliği içerisinde yürüttüğü “Baba Destek Programı” (BADEP), ilk mezunlarını verdi. 10 hafta süren eğitime katılan 54 baba sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı. Baba Destek Programı kapsamında Anne Çocuk Eğitim Vakfı’ndan gelen uzman eğitimcilerce; Altındağlı babalar etkin dinleme, olumlu disiplin yöntemleri, çocuğun gelişim özellikleri, sosyal, bedensel ve zihinsel gelişim, kitap okuma ve çocukla geçirilen zamanın değeri gibi konularda eğitim aldı.

Aile içi sorunların çözümü ve sağlıklı iletişim modellerinin geliştirilmesi konusunda da destek sağlayan programla, aile yapılarının güçlenmesine de katkı sağlanması hedefleniyor. Uzman eğiticilerin desteği ile gerçekleştirilen program, Anne Çocuk Eğitim Vakfı ile birlikte yürütülüyor. Bilimsel bir program olan BADEP’le, çocuk gelişimi konusunda merak edilen her şey masaya yatırıldı ve 2-10 yaş aralığındaki çocukların zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunacak bilgiler babalarla paylaşıldı.

Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen Baba Destek Programına katılan Muhammet Yorulmaz: “Çocuğumu daha sağlıklı bir şekilde yetiştirebilmek için aldığım bu eğitim bana çok yardımcı olacak. Bir sorunla karşılaştığımda çocuğuma nasıl yaklaşmam gerektiğini artık daha iyi biliyorum. Erkekler için bu ve benzeri programlar düzenlenmeye devam etmeli” şeklinde duygularını ifade etti.