Ankara Doğalgaz Sertifikalı İşadamları Derneği, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti. Evler ve işyerlerinde kullanılan doğalgaz tesisatlarının sertifikalı olmasına değinen üyeler, bu konuda Yaşar’dan destek sözü aldı. ANDOSİAD Başkanı Cantürk Sangu, vatandaşı bilinçlendirmek gerektiğine vurgu yaparak, “Sertifikasız kimse doğalgaz tesisatı yapmamalıdır. Vatandaş da bu konuda uyarılarak, doğalgaz tesisatını ona göre bağlatmalıdır. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Bu tesisatların işin ehli olmayan ve sertifikasız olarak çalışan kişiler tarafından yapılması ciddi sorun oluşturabilir. Halkı bilinçlendirerek bize destek olmanızı istiyoruz” dedi.

“EN UFAK YANLIŞ ÇOK BÜYÜK ACILARA NEDEN OLABİLİR”

Üyelere destek sözü veren Başkan Yaşar da bu konunun ne kadar önemli olduğuna değinerek “Tesisat kurallara uygun bir şekilde yapılırsa, vatandaşa sağlıklı bir yaşam sağlanır. Ancak, ülkemizde tesisatın düzgün kurulmamasından kaynaklanan maddi, manevi kayıplar hâla yaşanmaktadır. En ufak yanlış çok büyük acılara sebep oluyor. Bu yüzden denetimler artırılmalı ve vatandaş uyarılmalıdır. Günümüzde kartlı doğalgaz sistemi de sürekli değiştiriliyor. Bugün kartlı, yarın kartsız. Bu sistem düzene oturtulmalıdır” diye konuştu.

“HERMETİK KOMBİLERE GEÇİŞ YAPILMALI”

Firmaların iş birliği yaparak, birbirleriyle iletişim halinde olması gerektiğini söyleyen Sangu, sözlerini şöyle tamamladı: “Denetimler artırılarak doğalgaz ölümlerine son verilmelidir. Bacalı kombilerin kullanılması büyük risk. Artık bacalı kombilerin tarih olup, hermetik kombilerin kullanımı yaygınlaştırılmalıdır. Bir an önce eski kombi cihazlarının dönüşümü yapılarak halkın can güvenliği sağlanmalıdır.”