Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir’in sorumluluk alanına dahil olan Beypazarı’nda turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmalardan Güdül’deki jeotermal turizmin canlandırılmasına, ünlü şahsiyetlerin balmumu heykellerinin yer alacağı müzeden Ankara simidinin marka değerinin artırılmasına, ilçelerdeki çeşitli yatırımlardan esnafa desteğe kadar pek çok karar alındı.

Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Beypazarı ilçe sınırları içerisinde bulunan İnözü Vadisi’nin turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik önemli bir karara imza atıldı. Bölgenin tarihi değerinin artırılması ve rahat bir seyir keyfi yaşanması için ayrı ayrı ele alınan komisyon raporları oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen kararla İnözü Vadisi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları ölçüsünde kayalar üzerinde vadiye hakim bir noktada seyir terası yapılması, kayalara oyulmuş birkaç yapının ışıklandırılması ve yapıların arasında gezilmesinin sağlanması için yol yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca yine Büyükşehir Belediyesi’nce bölgedeki patika yolda düzenleme yapılarak, yürüyüş koridoru oluşturulması karara bağlandı.

ÜNLÜ ŞAHSİYETLERİN BALMUMU HEYKELLERİ YAPILACAK

Belediye Meclisi’nde yine üyelerin oy birliğiyle kabul edilen diğer bir karar da dünyada da büyük ilgi gören ve ziyaretçi akınına uğrayan ünlü şahsiyetlerin balmumu heykel müzelerine ilişkin oldu. Türkiye’de ve dünyada önem kazanmış şahsiyetlerin balmumu heykellerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak, müzede yer alması ve Ankara turizmine kazandırılması hususunda yapılabileceklerin araştırılması üyelerce oy birliğiyle karara bağlandı.

Başkent turizminin artırılmasına yönelik yeni ilçeler de dahil şehrin dört bir tarafındaki çalışmalara ilişkin çeşitli kararlara imza atılan toplantıda ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nce Ankara’nın tarihine özgü binaların tespit edilerek, bunlarla ilgili bir fotoğraf sergisi oluşturulması ve bu serginin tüm ülkede belli noktalarda sergiye açılmasının araştırılması da kararlaştırıldı.

Ankara simidinin marka değerinin artırılmasına yönelik bir karara da imza atılan toplantıda, “Büyükşehir Belediyesi olarak ülkemizde yaygın olarak tüketilen ve sevilen, yaygın kanı olarak da simidin en çok beğenildiği ilin de Ankara olması gerekçesiyle Ankara simidinin marka değerinin geliştirilmesinin ve bu alanda Ankara Simit Festivali düzenlenebilirliğinin araştırılması” ifadelerinin yer aldığı ATAK Komisyon Raporu da oy birliği ile kabul edildi.

JEOTERMAL TURİZMİNE DESTEK BAŞLIYOR

Başkan Melih Gökçek başkanlığında jeotermal suya sahip ilçe belediye başkanları ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen Ankara’nın jeotermal turizminin geliştirilmesine yönelik çalışmaların startı da Belediye Meclisi’nde verildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Güdül Belediyesi Çağa Mahallesi sınırları içerisinde kaynakların kent ve bölge ekonomisine kazandırılması amacıyla jeotermal kaynağın enerjisinden faydalanarak çevreci bir sebze ve meyve kurutma tesisi yapılabilirliğinin araştırılması karara bağlandı.

Meclis’te ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara sınırları içerisinde bulunan baraj ve göletlerde fizibilite çalışmaları yapılarak, balık çiftlikleri kurulması için gerekli inceleme ve araştırmaların yapılması da kararlaştırıldı.

Başkent’te faaliyet gösteren esnafın korunmasına ilişkin de karar alınan toplantıda, aynı isim altında oluşturulan mağaza zincirlerinin faaliyette bulunan yerel esnafı satış olarak zorladığı ve rekabet şartlarını zayıflattığı kaydedilen Esnaf ve Sanatkarlar Komisyon Raporu’ndaki “Yeni açılacak aynı ismi taşıyan zincir mağazaların şube sayılarını nüfusa orantılı olarak belirlenmesi ve yerli esnafın rekabet şansını artıracak önlemlerin alınması hususunda gerekli çalışmaların yapılması” da oy birliği ile kabul edildi.

MODERN ŞEHİRCİLİK SEMPOZYUMLA ANLATILACAK

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerin kendi bünyesinde ürettikleri ürünlerin sadece üretim yapan şirketlerde satılmayıp, diğer şirketler bünyesinde de satılması, pazarlanması ve üretiminin yapılması hususunda gerekli inceleme ve araştırmaların yapılmasının da kabul edildiği toplantıda ayrıca Ankara’da prestij konut yeşil konut ve site tarzı projelerin yaygınlaştırılması için ne gibi çalışmalar yapılabileceğinin ve projelerde uygulanabilirliğinin araştırılması kararlaştırıldı. Ankara’daki gecekondudan çağdaş kentleşmeye dönüşülmesine yönelik bir sempozyum düzenlenmesinin de görüşüldüğü toplantıda ele alınan komisyon raporunda, “Yerelden başlayarak Ankara’da gecekondudan çağdaş kentleşmeye dönüşümün irdelendiği bir uluslararası sempozyum düzenlenebilirliğinin araştırılması hususunda gerekli çalışmaların yapılması” ifadelerine yer verildi. Madde üyelerin oy birliği ile karara bağlandı.

Gerek düzenlediği anketler, gerek yüz yüze görüşmeler, gerek birçok çalışmasına vatandaşların kolay ulaşımının sağlandığı akıllı kent sistemi projeleri, sosyal ve yazılı medya araçları ile bunların yanında sayısız halkla ilişkiler çalışması bulunan Büyükşehir Belediyesi, faaliyetlerine bir yenisini daha ekliyor. Bu kapsamda Kurumun mevcut ve potansiyel hedef kitlelerle ilişkilerini düzenleyerek, bu kitlelerin kuruma karşı olan bilgisizliklerini bilgiye, ilgisizliklerini ilgiye ve de sempatilerini kurumsal kimliğe dönüştürmek için bir kurumsal iletişim projesi hazırlanarak, bu projede görev almak isteyen gönüllü personellerle birlikte ne gibi bir çalışma yapılabileceğinin araştırılması da kararlaştırıldı.