Ankara Büyükşehir Belediyesi Aski Spor Kulübü, Yılın Spora Destek Veren Yerel Kurumu Ödülü’ne layık görülürken, Dünya Güreş Şampiyonu ASKİ Sporlu Taha Akgül ve Dünya Karate Şampiyonu EGO Sporlu Serap Özçelik de yılın en iyi 10 sporcusu arasına girerek ödül aldı.

Spora verdiği destekle aldığı madalya ve ödüllerine yenilerini ekleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Spor ve Spor Dergisi’nin hazırlamış olduğu ’Sporun Devleri Buluşuyor’ programı kapsamında yine 3 ayrı ödüle layık görüldü. JW Marriott Otel’de düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan, bürokratlar, spor yöneticileri ile davetliler katıldı. Programda konuşan Bakan Kılıç, sporun Türkiye’deki önemine değinerek, “Şunu gururla ifade edebilirim ki artık fizik anlamdaki spor alt yapımız birçok ülkenin çok daha önünde” dedi.

BÜYÜKŞEHİR SPORCULARI YILIN EN İYİLERİ ARASINDA

Başarıyla ülkemizi yurtdışında temsil edip, adını dünyaya duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü sporcusu, Milli Güreşçi ve Dünya Güreş Şampiyonu Taha Akgül ile EGO Spor Kulübü sporcusu Dünya Karate Şampiyonu Serap Özçelik, yılın en iyi 10 sporcusu arasına girerek, ’Yılın Sporcuları Ödülü’ne layık görüldü. Büyükşehir Belediyesi’nin Milli sporcularına ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Kılıç verdi.

Yılın en iyi sporcusu, spor kulüpleri, spor adamı, spora destek veren görsel ve yazılı medyası gibi birçok dalda ödüllerin dağıtıldığı törende ayrıca Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü, ’Yılın Spora Destek Veren Yerel Kurumu Ödülü’ne layık görüldü. Ödül, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Recep Tekcan’a verilirken, Özge Bayrak’a verilen ’Badminton Ödülü’nü de Özge Bayrak adına Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Yağcı aldı.