Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı’nın (SOS), “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle ortaklaşa düzenlediği resim ve el sanatları sergisi, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, bazı bürokratlar ve Engelliler Merkezi üyeleri, serginin açılış kurdelesini keserek sergiyi gezdi. Engelli vatandaşların yaptıkları birbirinden güzel ve özel ürünler ise yoğun ilgi gördü. Açılışta konuşma yapan Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’da yaşamını sürdüren engellilere yönelik çok özel hizmetler sunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediye Bakanımız Sayın Melih Gökçek, yaptığı projelerle bir hafta değil 365 gün engelli vatandaşların yanında olduğunu gösteriyor. Otobüslerle ücretsiz ulaşım hizmetinin yanı sıra asansörlü engelli aracımız, okullarda engelli öğrencilerimiz için ücretsiz yemeklerimiz, evde bakım ve temizlik hizmetlerimiz bulunuyor. Engelli vatandaşlarımız için Akçakoca ve Kesikköprü tatil tesislerimiz var. Ayrıca yarın da Kocatepe akülü araç dağıtımımız gerçekleşecek.”

“Engel Olmadığınız Sürece” “Engelsizsiniz” başlığı altında düzenlenen sergi açılışına katılan Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu ise Dünya Engeliler Günü önemine dikkat çekerek, “Engelli demeye dilim varmıyor. Bizim de ne olacağımız belli değil. Büyükşehir Belediyesi’nin çok çalışkan kadrosuna teşekkür ediyorum. Büyükşehir yapmış olduğu hizmetler ile engellilerin toplumdan soyutlanmamasını sağlıyor. Toplumdaki ön yargıyı kırmaya, engellilerin aileleri bilinçlendirmeyi ve engellilerin eğitimlerini desteklemeyi ihmal etmiyor” dedi.

Planet Aile Yaşam Merkezi’nin engelli üyelerinden oluşan dans topluluğunun “Çiftetelli” Başkentli vatandaşların büyük ilgisini çekti. Engellilerin yaptığı yağlı boya tablolar, ahşap boyama tepsiler ve çeşitli takılar ise katkı sağlamak amacıyla satışa sunuldu.