Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Haikou kentinde düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (United Cities and Local Goverments UCLG) Dünya Konseyi Toplantısı ile Asya Belediye Başkanları Forumu’na katıldı.

Toplantılara Başkan Melih Gökçek’i temsilen katılan Belediye Meclis Üyesi Hacı Bekir Ünüvar, Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı ve uygulamaya koyacağı projelerin yer aldığı bir sunum yaptı. Katılımcılara Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin görüşlerini aktaran Ünüvar, sunumunda Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı kentsel dönüşüm, Ulus Tarihi Kent Merkezi restorasyonu projeleri hakkında bilgi verirken, rekreasyon alanlarını tanıttı ve Başkent turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan ANKAPARK Projesi’ni anlattı. Ünüvar, dünyanın en büyük tema parkı olan Ankapark’da çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.

UCLG Dünya Konseyi toplantısında “Yerel Ekonomik ve Sosyal Gelişme”, “Hizmet Tedariki”, “Suya Erişim”, “Eşitsizlikleri Çözmede Yenilikçi Yönetim”, “Yerel ve Bölgesel Yönetimlerin Gelişmesi” gibi ana başlıklar altındaki konuların uzmanlar ve kent temsilcileri tarafından ele alındığını ve tartışıldığını anlatan Ünüvar, toplantılarda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bilgi ve tecrübelerini katılımcılara aktardıklarını söyledi. UCLG Dünya Konseyi’ne paralel olarak düzenlenen bir diğer toplantının da Asya Belediye Başkanları Forumu olduğunu belirten Ünüvar, “Forumun ana teması ‘Yenilikçi ekonomiler: Asya Şehirleri ve Yerel Yönetimlerin Rolleri’ konularıydı. Bilgi, tecrübe, uygulamalar ve projelerin paylaşıldığı toplantıya Ankara, İstanbul, Gaziantep, Konya, Diyarbakır ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyelerinin yanı sıra birçok yerel yönetimden temsilciler katıldı” dedi.

Ünüvar, her iki toplantıya da katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin proje ve deneyimlerinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Gelecek yıl yapılacak UCLG Dünya Konseyi toplantısı Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek. Asya Belediye Başkanları Forumu’nun başkanlığını ise 2016-2018 yılları arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yürütecek. Genel Kurul Toplantısı da 2016 yılında Gaziantep’te yapılacak.