Ankara Kalkınma Ajansı , ihracat pazarlarını geliştirmek isteyen başkent Ankara firmalarına yönelik yapılan dış ticaret seminerleri sona erdi.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen 18 Ekim-7 Aralık 2014 tarihleri arasında 22 saatlik bir faaliyet paketini içeren ve iki hafta sonu dönemini kapsayacak şekilde düzenlenen dış ticaret seminerlerinin sertifika töreni, Ankara Vali Yardımcısı Hasan Ersan, Ankara kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve Dış ticaret uzmanı Asım Çalış’ın katılımı ile ajans binanda yapıldı.

Ankara Vali Yardımcısı Hasan Ersan, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Dış ticaret eğitimi seminerlerinin Ankara’nın ihracat gücünü ve dış ticaret potansiyelini önemli ölçüde harekete geçirdiğini vurgulayarak Ankara Kalkınma Ajansına ve Genel Sekreter Arif Şayık’a teşekkürlerini bildirdi.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri AŞayık, Ajans olarak Ankara’nın dış ticaret hacminin geliştirilmesini çok önemsediklerini dile getirdi.

“Ülkemiz 2023 hedeflerinde 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi ortaya koymuş durumda" diyen Şayık, burada herkesin üstüne büyük görevler düştüğünü ve Kalkınma Ajansı olarak da bu hedefe ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını ve bu plan doğrultusunda dış ticaret seminerlerinin devam edeceği bilgisini vurguladı.

Ajansın geçtiğimiz yıllarda düzenlediği dış ticaret eğitimlerinden 450 kişinin faydalanarak sertifikalarını aldığını da belirten Şayık, 2014 güz döneminde de 186 kişinin daha eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazandıklarını belirterek Ankara Vali Yardımcısı Hasan Ersan’a, Dış Ticaret Uzmanı Asım Çalış’a ve tüm katılımcılara teşekkürlerini bildirdi.

Sertifikalar sahiplerine, Ankara Vali Yardımcısı Hasan Ersan ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şayık tarafından takdim edildi. Sertifika alan katılımcılar eğitimlerin çok faydalı olduğunu, önümüzdeki günlerde farklı eğitimlerin yapılmasını beklediklerini dile getirdiler.