ATO Congresium Fuar Alanı’nda düzenlenen “Travel Expo Turizm Fuarı”nın gözdesi Altındağ Belediyesi oldu. Fuara, Altınköy Açık Hava Müzesi standı ile katılan Altındağ Belediyesi, büyük ilgi gördü. Altındağ Belediyesi’nin turizm yatırımlarının tanıtıldığı standda, Altınköy dışında Hamamönü, Ulucanlar Cezaevi müzesi hakkında da bilgiler verildi.

Altındağ Belediyesi standına en büyük ilgiyi öğrenciler gösterirken, geleneksel köy kıyafetleriyle ziyaretçileri karşılayan Altınköy ekibi de büyük ilgi çekti. Altınköy’ün yel değirmeni, ahşap evleri, doğal hayatın birebir canlandırıldığı dekorasyonu, balmumu heykeli ve gerçeğinden ayırt edilemeyen hayvan maketleri fuarı ziyarete gelenler tarafından beğeni ile karşılandı.

Standa gelen ziyaretçilere Altınköy fırınında pişen köy ekmeği ile Altınköy’e özel şerbet ikram edildi. Standa gelen ziyaretçiler, Altınköy tarhanasının tadına bakma fırsatı da yakaladılar.

Şimşir kaşık ustası Sabri Özşahin’in Altınköy standındaki performansı da ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

Başkan Tiryaki AltınköyStandı’nda ziyaretçilerle buluştu

Fuara gelen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, standı ziyaret eden vatandaşlarla sohbet etti. Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Tiryaki’ye özellikle öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Altındağ’ın Ankara’nın kalbi olduğunu söyleyen Başkan Tiryaki, Hamamönü, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve son olarak Altınköy Açık Hava Müzesi ile Ankara turizmine değer katan projeler üretmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.