Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü avlanma sezonuyla başladığı balık denetimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Tüm ilçelerde eş zamanlı olarak yaptıkları etkin denetimlerle küçük balık satışına izin vermemeyi hedefleyen Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, merkez ilçe ekiplerinin de katılımıyla eş zamanlı denetimler yapıyor. İki gün boyunca balıkçılar, marketler ve balık halinde yapılan denetimlerde küçük boyda balık sattığı tespit edilen 22 işletmeye ceza kesilirken, yüzlerce kilogram ağırlığındaki balıklara da el konuldu.

İki gün boyunca eş zamanlı denetim yaptıklarını ve bu denetimlerde 101 işletmeyi denetlediklerini belirten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, yönetmeliğe aykırı olarak küçük boyda balık satışı yapan 22 işletmeye toplam 23 bin 975 TL idari para cezası uyguladıklarını kaydetti. Sürdürülebilir balıkçılık için türlere göre belirlenenden daha küçük boyda balık satışının yapılmaması gerektiğini hatırlatan Temel, denetimlerde yüzlerce kilogram ağırlığındaki çinekop, mezgit, kalkan, barbun ve istavrit türlerindeki balıklara el koyduklarını söyledi. Denetimlerin artarak devam edeceğini ifade eden Temel, balıkçıları da küçük boyda balık satmamaları konusunda uyararak, aksi taktirde ceza ile karşılaşacaklarını sözlerine ekledi.