Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Kimse mağdur edilmeden, kavga olmadan 3 bin 200’den fazla ev yıkıldı. Altındağ’da ise 50 binden fazla gecekondu yıkıldı” dedi.

Ankara’nın sorunlu bölgesi olan Çinçin, Altındağ Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi ile modern binaların yükseldiği Gültepe Mahallesi’ne kazandırıldı. Kentsel dönüşümün hikayesini anlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağ Belediyesi olarak dönüşüm projelerimiz vardı. Çinçin olarak bilinen sicili kabarık, suç odaklarının da kümelendiği bir yerdi. Şu an 4. etabın inşaatları başladı. Konutlar yapılıyor, aynı zamanda da yeşil alan, sosyal donatı alanları yapılmaya devam ediyor. Zihin dünyasını değiştirmek adına okullar, anaokulu, kültür merkezi, üniversite yurtları yapıldı. Sağlık tesisleri, yüzme havuzu yapıldı. İlçe Müftülüğünü de buraya taşıdık. Çocuklar için gençlik merkezi açıldı. Kimse mağdur edilmeden, kavga olmadan 3 bin 200’den fazla ev yıkıldı. Altındağ’da ise 50 binden fazla gecekondu yıkıldı. Gültepe Mahallesi’nde mahalleleri birleştirdik” ifadelerini kullandı.

Buz pateni alanı da inşa edileceğini söyleyen Başkan Tiryaki, “Hamam, havuz, spor alanı olan tesis açıldı. Belediyenin burada yeri yoktu. Mülk sahiplerinden satın alınarak yapıldı. 2 üniversite öğrenci yurdu eylül ayında açılacak. Kamu binaları yapılıyor” diye konuştu.