Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri tarafından Ankara Hilton Hotel’de düzenlenen Ortadoğu barış zirvesine Arap Devletler Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi, Arap Devletler Ligine üye devletlerin başkanlarını temsilen bir mektup gönderdi.

Arap Devletler Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi’nin zirveye göndermiş olduğu mektubu katılımcılara hitaben okundu. Nebil El Arabi öncelikle zirvenin ev sahipleri Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri’yi kutladı. Nebil El Arabi "Filistin Meselesi, İslam Dünyası ve Arap devletlerinin çözüme kavuşturmakla sorumlu oldukları bir meseledir" dedi.

Nebil El Arabi Ortadoğu barış zirvesine göndermiş olduğu mektubunda Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine Filistin halkına karşı göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür etti. Nebil El Arabi, "Arap Birliği ve Müslüman devletlerin işbirliğiyle ve uluslararası toplumun yardımıyla Filistin devletinin bağımsızlığını bütün dünya kabul edecektir" dedi.