Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesi’nin düzenlediği Türk Sanat Müziği Konseri, müzikseverleri büyüledi. Konserde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Şef Derya Uğurlu’nun yönettiği koroda yerini alarak “İzmir Marşı”nı söyledi.

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen konsere, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, meclis üyeleri ve çok sayıda Yenimahalleli katıldı. Vatandaşın kulaklarının pasının silindiği günde, Yaşar şarkılara eşlik ederek, tempo tuttu.

Türk halk ve sanat müziği ezgilerinin en seçkin örneklerini muhteşem bir biçimde seslendiren topluluğa teşekkürlerini sunan Yaşar, “Atatürk’ün sevdiği parçalara yer veren koro, bugün Türk Halk ve Türk Sanat Müziği’nin en güzel eserleriyle kulaklarımızın pasını sildi” dedi.

Türk Sanat Musikisi’nin, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olan herkesin sıkıntılı anlarında insanı dinlendiren bir yanı olduğunu belirten Yaşar, “Küçücük bir bütçede sanata büyük paylar ayıran Atatürk’ün sözlerini hatırlatmak isterim, ‘Dünyada medeni olmak, ilerlemek ve olgunlaşmak isteyen herhangi bir millet mutlaka sanata ve sanatçıya önem vermelidir.’ Bizler, Karadeniz’in horonunu da seviyoruz, Erzurum’un barını da. Ege’nin zeybeğini de seviyoruz İç Anadolu’nun fidaydasını da” diye konuştu.

Şef Derya Uğurlu’nun sahneye davet etmesi üzerine, koroya katılarak şarkılara eşlik eden Yaşar, Buçan ve Kartal coşkuya ortak olurken gece, İzmir Marşı ile sonlandı.