Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Muharrem ayında ilçenin çeşitli noktalarında vatandaşlara aşure ikram etmeye devam ediyor.

Etlik Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve eşi Burcu Dirim ile Keçiören TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın da yer aldı. Etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Başkan Ak aşure almak için sıraya giren Keçiörenliler ile tek tek ilgilenerek sohbet etti. Muharrem’in kutsal bir ay olduğunu belirten Ak, “Geçmiş ümmetlerin, geçmiş peygamberlerin kurtuluşlarının gerçekleştiği, buna karşılık da Muharrem orucu ve aşure tatlısı gibi uygulamaların yapıldığı güzel bir aydayız. Mübarek Muharrem ayınızı tebrik ediyorum” dedi.

Keçiören Belediyesi olarak ağızları tatlandırmak istediklerini ve ilçenin dört bir yanında aşure dağıtmaya devam ettiklerini hatırlatan Başkan Ak, “Aşurenin bizim kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. Bu kültürü yaşatmaya devam edeceğiz. Aşure dağıtımının sadece sivil toplum kuruluşları ve vakıflar ile sınırlı kalmaması lazım. Herkesin imkanı ölçüsünde aşure yapıp, konu komşusuna da dağıtması gerekiyor. Bu geleneğimizi sürdürmeliyiz. Bu tür etkinlikler arkadaşlığa, dostluğa ve dayanışmaya büyük katkı sağlıyor. Geçmişten bugüne süregelen aşure geleneğinin birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğine inanıyor, katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.