Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Kaymakamlığı’nca düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı.

Gölbaşı Özel Eğitim Uygulama Merkezi konferans salonunda gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Müdürü Hayrettin Balcı yaptı. Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Uğur Avcı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, parti başkan ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri ile öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı program, şiirler okunmasıyla başladı. Programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Tuba Aksakallı bir konuşma yaparken, emekli olan öğretmenler adına konuşmayı ise Zeliha Demirdaş yaptı. Konuşmaların ardından adaylığı kaldırılan öğretmenler yemin etti. Kaymakam Aslan, emekli öğretmenlere de hizmet şeref belgesi takdim etti.

Gölbaşı Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri kutlama programında oratoryo sunarken, Başkan Duruay ise Gençlik Hizmetleri Ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce düzenlenen 24 Kasım 2014 Öğretmenler Günü Satranç Turnuvası’nda derece alan öğretmenlere plaket ve madalyalarını sundu. Ödül töreninin ardından müzik öğretmenleri korosu katılımcılara türkü ziyafeti yaştı. Protokol öğretmenlere tek tek teşekkür ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.