Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak, Genel Müdür Yardımcısı Güven Duran, Denizdibi Tarama ve İhale Daire Başkanı Savaş Cülcüloğlu ve Koordinatör Coşkun Yurt, Mogan Gölü’nün dip çamur temizliği projesi kapsamında bir araya geldi.

Başkan Duruay ve beraberindekiler, Mogan Gölü’nün dip çamur temizliği için göle kurulan istasyona ve gölden çıkarılacak çamurun bırakılacağı alana giderek son çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Mogan Gölü’nde su kaybı olmayacak”

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı Duran, İmbat isimli gemiyle Mogan Gölü’ndeki mevcut alanı tarayacaklarını belirterek, “Döşediğimiz borular vasıtasıyla yüzde 80 su, yüzde 20 katı çamur dozajlama ünitesine gelecek. Bizler bu alanda suyun çamurdan ayrılmasını sağlayacağız. Borular yardımıyla sahada bulunan yaklaşık 350 geotekstil tüplere o sulu malzeme gelecek. İçerisinde katı malzeme duracak ve geotekstil tüplerin bulunduğu bu alanda sular dereye doğru akarak temiz su tekrar Mogan Gölü’ne gelecek. Yaklaşık 2.7 milyon metreküp suyu alıp tekrar göle basacağız. Su kaybımız hiç olmayacak” şeklinde konuştu.

Başkan Duruay da Mogan Gölü’nün temizliği için çalışmaların son hızla devam ettiğini ifade ederek, “Gölün tabanından sıyrılan kirliliği bu alana taşıyacağız. Taşınan çamurlar buraya kurulan malzemelerin içerisinde tutulacak” diye konuştu.