Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Esenboğa Havalimanı’na yapılacak metronun güzergahının Akyurt’a yapılacak fuar alanından geçirilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile TOBB, ATO, ASO, ATB başkanları ve Akyurt Belediye Başkanı; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı ziyaret etti.

Fuar alanını inşa etmek üzere kurulan, ’Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş’nin hissedar kurumlarının başkanları olan; Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz ve Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş’ın katıldığı ziyaretle ilgili, Başkan Gökçek şu açıklamayı yaptı:

"Ziyaretimizde, Sayın Bakan’a, yapılacak Esenboğa Metrosu’nun, Esenboğa Havalimanı’nın hemen yakınında kurulacak fuar alanına bağlanması talebimizi ilettik. Sayın Bakan, talebimizin detaylı değerlendirilmesi için Bakanlığının ilgili birimlerine talimat vererek, bu konu üzerinde çalışma yapılmasını istedi. Düzenlenecek havacılık fuarlarında sergilenecek uçakların alana gelebilmesi için de Esenboğa Havalimanı uçak pistinin, fuar alanına 500 metre uzatılmasını talep ettik. Sayın Bakan, bu konuya da yine ilgili birimlerine ileterek değerlendirilmesini istedi.”

Başkan Gökçek ayrıca Bakan Arslan ile önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelerek, görüşülen konularla ilgili durum değerlendirmesi yapacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde anlaşma sağlanmıştı

Akyurt’ta kurulacak uluslararası fuar merkezi için 2012 yılı başında, Büyükşehir Belediyesi, TOBB, ATO, ASO, ATB, Akyurt Belediyesi ve ANKESOB ortaklığında kurulan Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş’nin hissedarları arasında yaşanan anlaşmazlıklar, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesinde yapılan toplantıda giderilmişti.

Başkan Gökçek, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Baran, ASO Başkanı Özdebir, ATB Başkanı Faik Yavuz ve Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş’ın katıldığı, ANKESOB Başkanı Yiğiner’in mazeret bildirerek katılmadığı toplantı sonunda, Ankara’nın büyük ihtiyacı olan ve uzun süredir uğraş verdikleri fuar alanının yapımı için anlaşmaya vardıklarını açıklamıştı. Başkan Gökçek, mevcut projede tadilat yapılmasına, yapım fiyatının düşürülmesine, 14 Ağustos’a kadar yeni projenin hazırlanmasına ve 8 Eylül’de yapım ihalesine çıkılmasına karar verdiklerini söylemişti.