Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, son 3 yılın en başarılı büyükşehir belediye başkanı seçildi.

Dünya Araştırmacılar Derneği ESOMAR üyesi olan ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan son 3 yılın en başarılı büyükşehir belediye başkanları ve büyükşehir ilçe belediye başkanları anketi sonuçları açıklandı.

10-19 Mart 2017 tarihleri arasında 30 büyükşehrin tüm ilçelerinde toplam 15 bin 300 kişiyle, bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle gerçekleştirilen ankette, Başkan Gökçek birinciliği yine kimseye kaptırmayarak, yüzde 61,3’lük başarı oranıyla ilk sırada yer aldı.

Başkan Gökçek’i ikinci sırada yüzde 59,5’lik oranla Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu izlerken, üçüncü sırayı ise yüzde 59’la Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel aldı.

Araştırma sonucunda son 3 yılın en başarılı büyükşehir ilçe belediye başkanı ise İstanbul Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu seçildi.

Başkan Gökçek, araştırma sonuçlarını twitter hesabından duyurarak, “Beni büyükşehir belediye başkanları arasında en başarılı belediye başkanı seçen vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” mesajını paylaştı.