Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Trabzon Günleri”nin açılışına katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Trabzon Günleri’nin açılış töreni, Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Trabzon’un özelliklerini vurgulayarak ilçeleriyle birlikte anlattığı kısa tanıtım filmi katılımcılar tarafından coşkuyla karşılandı.

Başkan Gökçek, Trabzon’un kültürünü, sanatını, sportif faaliyetlerini ve ürettiği değerleri tanıtan stantları ziyaret ederek, bilgi aldı. Of Belediyesi’nin standında, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun davetini kırmayan ve bir süre dinlenen Başkan Gökçek’e, Ofspor Kulübü forması hediye edildi. Başkan Gökçek, Of Belediyesi’nce açılan deftere de duygu ve düşüncelerini yazdı. Stantları tek tek ziyaret eden Gökçek’e, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Gökçek, katılımcıların taleplerini de kırmayarak, fotoğraf çektirdi.

Açılış törenine Başkan Gökçek’in yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara Valisi Ercan Topaca, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Kulubü Başkanı Muharrem Usta, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, dernek ve vakıf yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.