Referandum sürecinde her gün vatandaşlarla bir araya gelen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu kez Server Vakfı üyeleri ile buluştu.

Server Vakfının merkezinde “Türkiye’de Belediyecilik” üzerine bir konuşma yapan Başkan Tiryaki, sistemden kaynaklı sıkıntılara değindi. “Güçlü Türkiye güçlü Altındağ” mesajını yineleyen Başkan Tiryaki, “Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın üzerine düşen en büyük sorumluluk herkesin işini iyi yapmasıdır” dedi.

2004’ten günümüze Altındağ’ın geçirdiği değişimi de gözler önüne seren Başkan Tiryaki, belediyelerde başarıyı yakalayabilmek için para ve insan kaynağını iyi yönetmek gerektiğini belirtti. Kentsel dönüşümde Türkiye’de uygulanmayan farklı yöntemler geliştirdiklerini, öncelikli olarak mülkiyet sorununu çözdüklerini anlatan Tiryaki, kültür, sanat, eğitim alanında da önemli çalışmalar yaptıklarını aktardı. Bugün büyük şehirlerde yaşayan çocukların mutlaka ve mutlaka kültür ve sanat aktiviteleri ile buluşturulması gerektiğinin altını çizen Veysel Tiryaki, “Bugün herkesin evinde üç ayrı odada televizyon var, ama kütüphane yok. Kütüphaneyi geçtim, küçük bir kitaplık bile yok. Çok yazık” diye konuştu.