Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ile Katar arasındaki dostluk bağlarının pekiştirilmesi ve işbirliğinin arttırılması amacıyla, Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi 415. Cadde’nin ismini törenle, “Katar Caddesi” olarak değiştirdi.

Törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, Katar Devleti Büyükelçisi Salem Mubarek Al Shafi, belediye bürokratları, elçilik görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

Maliye Bakanı Şimşek yaptığı kısa konuşmada, “İki ülke arasında zaten mükemmel ilişkiler var. Bu türden jestler de bu ilişkileri tabii ki daha da güçlendirecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez de Başkan Melih Gökçek’in Ankara dışında olduğunu ve en içten selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, Türkiye ile Katar arsında derin tarihi ve kültürel bağlar bulunduğuna dikkat çekti. Ölmez, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“2014 yılı sonu 2015 başı ‘Türkiye-Katar Kültür Yılı’ olarak ilan edildi. Özellikle bölgemizde son dönemde ortaya çıkan siyasi sorunların çözümlenmesi bağlamında da iki ülke arasında en üst düzeyde işbirliği bulunuyor. Bunun yanı sıra her iki ülke işadamları da yaptıkları yatırımlarla, ülkelerin gelişmesine ve halkların refahının artmasına önemli derecede katkı sağlıyor. Burada özellikle ifade etmek isterim ki karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak bizim için büyük önem arz etmektedir. İnanıyorum ki siyasi ve ekonomik ilişkilerin yanında bu ve benzeri kültürel aktiviteler de halklarımızı daha da kaynaştıracak ve dostluğumuzu pekiştirecektir.”

Katar Büyükelçisi Mubarek Al-Shafi ise Başkent Ankara’nın göbeğinde Katar adının verildiği bir caddenin açılış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e iki ülke arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkilerini güçlendirmekte gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından törene Katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Katar Büyükelçisi Mubarek Al-Shafi, tabeladaki örtüyü kaldırarak Çankaya Köşkü yanındaki Ziaur Rahman Caddesi’ni kesen 415. Cadde’nin adını "Katar Caddesi" olarak değiştirdiler.

Tören sonunda konuklara Katar kahvesi ve hurma ikram edildi.