Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Tarihi Limoncuoğlu Konağı’nın isminin Ak Konak olarak değiştirilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Beypazarı Belediye Başkanı Kaplan, bazı medya organlarında "Kendisine Ak Konak yaptırdı, Atatürk resmini kaldırıp Osmanlı arması astırdı, TC yi kaldırdı" gibi ifadeler kullanarak bir takım haberler yayınlandığını belirterek, “Öncelikle şu bilinmelidir ki bizler şanlı bir ecdadın nesli olmaktan gurur duyan, cumhuriyet ve bağımsızlık için gerektiğinde gözünü kırpmadan canını verecek bir davanın, bir partinin mensuplarıyız. Söz konusu habere mevzu olan konağın adı Ak Konak değil, Limoncuoğlu Konağı’dır. Yeni yaptırılmadığı gibi, Ankara Üniversitesi tarafından belediyemize tahsis edilmiş olup, kullanım amacı, belediye meclisi toplantı salonu ve başkanlık çalışma ofisidir” ifadesini kullandı.

Kaplan şöyle devam etti:

“Haberi yapan ve tamamen taraflı olduğu herkesçe bilinen bu kuruluşların yayınlamış olduğu fotoğraflar Limoncuoğlu Konağı’nda yer alan meclis toplantı salonunun bir kısmından çekilmiş olup, tamamını yansıtmamaktadır. Tabi ki bu konağımızda Devlet-i Osmaniye’nin arması vardır. Şahsım hakkında yer alan haberlerde kullanılan fotoğraflar ilk meclis toplantısına aittir. Hatta bu konaktaki ilk meclis toplantımızın açılışında Asr Suresi okunmuştur. Konağımızın genel ve güncel fotoğrafları belediyemizce sizlere sunulmuş olup, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi ve şanlı Türk bayrağımız odalarımız duvarlarında asılı bulunmaktadır.“

Tarihi Limoncuoğlu Konağı’nın isminin Ak Konak olarak değiştirilmesinin söz konusu olmadığı kaydeden Kaplan, “Bu taraflı yayın organlarının tarafımıza bu şekilde saldırmalarının sebebinin gençlik merkezimizde yer alan kütüphanenin Emin Çölaşan Kütüphanesi iken tarafımızca Necip Fazıl Kısakürek Kütüphanesi olarak adının değiştirilmesi olduğunu düşünüyorum” ifadesini kullandı.