Beypazarı Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından obeziteyle mücadeleye ve dengeli beslenmeye dikkat çekmek için yürüyüş yapıldı.

İlçenin Sabagoz Vadisi’nde gerçekleştirilmesi planlanan yürüyüş hava koşulları nedeniyle Beypazarı İlçe Stadyumunda gerçekleştirildi.Yürüyüşe Beypazarı Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Gencer,Veysel Çanak, Ankara Halk Sağlığı İl Müdür Vekili Dr. Çiğdem Şimşek, Müdür Yardımcısı Dr. Atilla Uğur Kale, Şube Müdürleri Dr. Zeynep Belma Şenlik, Mahmut Ziya Dural, İlçe Spor Müdürü Baha Tekin, Beypazarı Toplum Sağlığı İlçe Müdürü Dr. Ahmet Mahmutoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Beypazarı Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet Mahmutoğlu Sağlık Bakanlığının 2014 yılını Sağlıklı Yaşama ve Hareketli Beslenme Yılı ilan ettiğini kaydetti. Bu yolda yapacak çok şeyleri bulunduğunu dile getiren Mahmutoğlu, "Toplumumuzun sağlıklı beslenmeyi ve hareketli yaşamayı yaşam tarzı haline getirmesi için farkındalığı kazandırmamız gerekiyor. Bugün bunun için yürüyoruz. Programda çeşitli etkinliklerimiz vardı ancak Ermenek’te yaşanan acı dolayısı ile sadeleştirdik” dedi.

Beypazarı Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gencer, “Spor özellikle ofiste masabaşında oturan arkadaşlarımız için olmazsa olmaz.Bu bir başlangıç olsun diyorum.Sık sık bu tür programları devam ettirelim.Bizlerde belediye olarak elimizden geldiğince destek olalım” ifadesini kullandı.

Sağlıklı yaşam yürüyüşünün ardından katılımcılara Beypazarı Belediyesi’nce sandviç ve meyve suyu dağıtıldı.