Mamak Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Bilgi Evi öğrencileri, Mamak Belediyesi’nin Kutludüğün’de bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi.

Çocuklara çevre bilincini kazandırmak, doğa ve hayvan sevgisi aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler hayvan hakları ve korunmalarına yönelik önemli bilgiler edindi. Merkezde yaşayan hayvanları seven öğrenciler, onlarla yakından ilgilenme ve yaşadıkları ortamı inceleme fırsatı buldular. Veteriner Hekim Eser İnsal, öğrencilere merkezde gerçekleştirilen çalışmalar ile sokak hayvanları hakkında bilgi verdi. Hayvanların da insanlar gibi birer canlı olduğu ve onların da hakları olduğunu yetkililerden dinleyen çocuklara, Mamak Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları anlatıldı. Öğrenciler barınakta köpeklere uygulanan tedavi ve eğitim yöntemleri hakkında da bilgilendirildi.

Sokak hayvanlarının bakımına ve korunmasına çok büyük önem verdiklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, çocukların barınağa daha çok ilgilerini çekebilmek amacıyla yapılan bu çalışma ile onlara hayvan sevgisini aşılayarak, bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

5 YILDA 19 BİN 695 SAHİPSİZ HAYVANIN MUAYENESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Doğa hayvanlarla daha güzel” sloganını benimseyen Mamak Belediyesi, Kutludüğün’de bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde sokak köpeklerine yönelik kısırlaştırma ve tedavi hizmeti veriyor. Köpeklerin muayene, aşı, kısırlaştırma ve küpe takılması işlemleri barınakta gerçekleştiriliyor. 2 bin metrekare kapalı alanda 5 bin metrekare üzerine kurulan barınak, yaklaşık 500 köpeğe ev sahipliği yapıyor. Mamak’ta önemli bir ihtiyaca karşılık veren barınakta 5 yılda 19 bin 695 sahipsiz hayvanın muayenesi gerçekleştirilirken, Hürel Mahallesi’nde bulunan veterinerlik polikliniğinde ise yine 5 yılda 5 bin 330 hayvanın poliklinik hizmetleri gerçekleştirildi. 55 odacıktan oluşan barınakta 5 tane karantina odası yer alıyor. Köpekler için eğitim ve serbest dolaşım alanının bulunduğu barınakta, sokaklarda başıboş gezen köpekler başta olmak üzere birçok sahipsiz hayvan bakıma alınıyor.