Bosna Hersekli ressam Mirsada Baljic’in “Hayaller” adlı resim sergisi Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko ve eşi katıldı. Keçiören’de bu tür güzel kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Mustafa Ak, “Dost ve kardeş ülkemizin sanatçısı Mirsada Hanım’ın resim sergisini açıyoruz. Bu tarz kültürel etkinlikler ülkeler arasındaki ilişkileri, kardeşliği daha da geliştiriyor. Sanatçımıza sanat yaşamında başarılar diliyorum” dedi.

Büyükelçi Dzanko ise, Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki kardeşliği yaşatmak ve geliştirmek adına yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Ak’a teşekkür ederek “Keçiören Belediyesi’nin kardeş şehri Gorajde için yaptığı çalışmalarla kalmıyor, Bosna Hersek’i Türkiye’ye taşıyor” diye konuştu. TÜRKSOY ile işbirliğinde Keçiören Belediyesi’nin ön plana çıktığına dikkat çeken Düsen Kaseinov da, “Başkanın sanata, kültüre ve aynı zamanda Türk dünyasına vermiş olduğu destek bizler için önemlidir. Sayın Başkanın göstermiş olduğu samimiyet ve yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye’deki ikinci, kariyerinde ise 47’inci sergisini açtığını belirten Ressam Baljic de, “Bosna Hersek’ten getirdiğimiz olumlu duyguları sergimizi gezerken siz de paylaşacaksınız. Güzel misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum” mesajını verdi.

Konuşmaların ardından protokol heyeti kurdele keserek serginin açılışını gerçekleştirdi ve sergilenen resimleri birlikte inceledi. Açılış töreni, katılan davetliler için verilen kokteyl ile sona erdi.