Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği’nin 6-9 Kasım 2014 tarihlerinde 31. Ulusal Bilişim Kurultayı ile ilk kez Başkent’te düzenlediği CİTEX Ankara Bilişim Fuarı’nda açtığı dev bilişim standıyla, Türkiye’nin dört bir yanından gelen teknoloji meraklısı vatandaşların ve katılımcıların ilgi odağı oldu.

Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde düzenlenen C İTEX’ 2014 Ankara Bilişim Fuarı’nda, Büyükşehir Belediyesi “Ankara’yı bir de CİTEX’te görün” ana temasıyla 250 metrekarelik geniş bir stant kurdu. Büyükşehir Belediyesi stantta; Bilgi İşlem, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, İtfaiye, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları ile ASKİ ve EGO Genel Müdürlüklerinin hizmetlerini 4 gün boyunca bilişim severlere tanıttı.

BİLGİ İŞLEM STANDINDA ANKARA KENT REHBERİ

2014’ün ilk 10 ayında 1 milyon 615 bin kullanıcının ziyaret ettiği ve aynı zamanda da yaklaşık 7 milyon sayfa görüntülenme başarısına ulaşan www.ankara.bel.tr ile bilişim hizmetlerinde büyük dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı fuarda hizmetlerini ziyaretçilere anlattı.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı; “Ankara Kent Rehberi”, “Görme Engelliler İnternet Kafe”, “Mezarlık Bilgi Sistemi” ve “360 Derece Mobil Lidar” gibi teknolojik hizmetlerini sanal ortamda oluşturduğu oyun panelleriyle ziyaretçilerin beğenisine sundu.

FLY CAM “HELİKOPTER KAMERA”

Büyükşehir Belediyesi’nin dev bilişim standında yoğun ilgi gören bölümlerinden biri de Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’na ait tanıtım kısmı oldu.

Görsel İletişim Merkezi’nin uçarak mekan çekimi yapabilen FLY CAM “Helikopter Kamera” ile ilgili sinevizyon gösterisini izleyen ve teknik görevlilerden bilgi alan ziyaretçiler, “Panoramik Kent Ekranı” sistemi ile de Başkent Ankara’nın rekreasyon alanları ve kentsel parklarını sanal ortamda dolaşma imkanı buldu.

-İTFAİYEDEN UYGULAMALI EĞİTİM

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, dünyanın gelişmiş ülkelerinde bile az sayıda örneği olan en son teknolojik donanıma sahip, Türkiye’de itfaiyecilik alanında eğitim amaçlı kullanılan ilk simülasyon sistemini de fuar alanında tanıttı. İtfaiye standında ayrıca otomatik kumanda sisteminin tanıtımı yapıldı.

“EGO CEPTE”

“Akıllı kentler, mutlu insanlar” sloganı ile yola çıkan EGO Genel Müdürlüğü de Ankaralılara EGO Cepte, ABB Trafik Mobil, Durak bilgilendirme sistemleri ve Saha ödeme cihazları (smart banko, mini banko) hakkında bilgiler verildi. Ayrıca EGO Genel Müdürlüğüne ait olan bölümde madeni parayı Ankara Büyükşehir hatıra parasına dönüştüren ziyaretçiler ellerinde olan madeni paraları Ankara hatıra parasına çevirmenin keyfini yaşadılar.

Ankaralılar günlük yaşamlarının bir parçası olan ulaşım hizmetleri hakkında EGO yetkililerinden bire bir bilgi alırken, sergilenen mini otobüs maketleri ise ziyaretçilerin ilgisini çekti.

ASKİ STANDI “LABORATUVAR” GİBİ

Ankara’ya temiz ve kaliteli su sağlayan ASKİ Genel Müdürlüğü’nün bölümü ise fuarda, özellikle öğrencilerin bilimsel deney yapma fırsatı bulduğu bir “laboratuvar” haline geldi. ASKİ’ye gelen minik öğrenciler, cıva ve su karışımının bulunduğu “Dalga Oluşumu Havuzu”nda dalgalar oluştururken, “Girdap Havuzu” ile de suda girdap oluşumuna tanıklık ettiler. Ayrıca teknolojinin imkanları kullanılarak ASKİ’den alınabilecek hizmetler de ziyaretçilere ayrıntılı olarak anlatıldı.

-BALCI: “FUAR, ANKARA’YA AYRI BİR RENK KATTI”

Fuar alanını, ilk günden itibaren yerli ve yabancı uzman, akademisyen, bürokrat ve binlerce teknoloji meraklısı vatandaş gezdi.

Alanda yer alan 40 firmanın standını ayrı ayrı dolaşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, yaptığı açıklamada, “Türkiye Bilişim Derneği’nin gerçekleştirmiş olduğu Bilişim Kurultayı ve beraberinde ilk olarak düzenlenen Bilişim Fuarı, Ankara’ya ayrı bir renk kattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin burada önemli ve kapsamlı bir stant açması, bilişim alanında vatandaşların hayatını kolaylaştıran çalışmalarını anlatması için çok güzel bir fırsat oldu” dedi.