Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşların ulaşım ve trafik yönünden huzur ve güven içerisinde olmalarını sağlamak amacıyla Başkent genelinde minibüs, özel halk otobüsü ile ticari taksilere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ulaşım Trafik Merkez Amirliği ekiplerince Ankara genelinde gerçekleştirilen denetimlerde, sigara içilen, yırtık, kirli döşeme ile faaliyette bulunan, gereksiz klakson çalan, susturucusu olmayan ya da egzoz ile gürültü çıkararak çevreye ve vatandaşlara rahatsızlık veren minibüs, özel halk otobüsü ile ticari taksiler hakkında cezai işlem yapıldı.

Ayrıca Büyükşehir Zabıta, tehlikeli araç kullanan, aracın belirtilen hatta ait yazısı, protokol numarası, yan ve ön yazıları olmayanlara, belirlenen rengin dışında araçlarını boyatanlara, kendi hattı dışına çıkanlara, fazla yolcu alanlara, servise geç çıkan ve erken ayrılanlara, protokol gereğince son durağa kadar gitmeyip dönüş yapanlara, yolcusunu başka minibüse aktaranlara, müşteriye kaba davranan, yangın söndürme cihazı, ilk yardım çantası, reflektör, hava şartlarına göre zincir ve çekme halatı bulundurmama gibi kurallara uymayanlara yasal işlem başlattı.

-2014 YILINDA 678 ARACA CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur, Başkent genelinde Alo 153 Mavi Masa telefon hattına, e-posta, sosyal medya ve birebir görüşme şeklinde vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine denetimlerin artırılarak sürdürüldüğünü söyledi.

Başkan Sonunur, “Büyükşehir tarafından ruhsat verilen ticari araçlar kurallara uygunluk yönünden denetlenip, kurallara uymayanlar hakkında tutanak tutularak, cezai işlem uygulandı. 2014 yılında tehlikeli araç kullananlara, yangın söndürme cihazı, araç hattını belirten yazısı, protokol numarası, yan ve ön yazıları olmayanlara, yolcuları araçtan indiren ya da bindirmeyenlere, kılık kıyafeti bozuk olanlara, ücret tarifesini, ilgili şikayet mercilerinin telefon numaralarını belirten levhayı asmayanlara, şoför tanıtım kartı olmayanlara ve buna benzer kurallara uymayan 613 araca idari yaptırım cezası verilirken, 65 araca da trafikten alıkoyma cezası verildi” dedi.

Başkan Sonunur, Büyükşehir Zabıtasının ulaşım araçları ile ilgili denetimlerinin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aralıksız devam edeceğini belirtti.