Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanlarıyla da dünyaya örnek olarak Ankara’ya yepyeni parklar kazandırmaya ve yeşiline yeşil katmaya devam ediyor. Başkent’in dört bir tarafını mahalle mahalle, ilçe ilçe parklarla donatan Büyükşehir Belediyesi, 18 dev parkı daha Ankaralıların hizmetine sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Böylece bu parkların da devreye girmesiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi 20 yılda toplam 384 parkı Başkent’e kazandırmış olacak.

Çamlıdere’den Şereflikoçhisar’a, Polatlı’dan Kalecik’e kadar şehrin dört bir tarafında yapılan parklara ilaveten 18 dev parkın daha Ankara’ya kazandırılmasında son aşamaya geldiklerini bir kısmını kullanıma açtıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Dünyanın en yeşil ve yaşanabilir şehirlerinden biri haline gelen Ankara’mızda son 20 yılda yapmış olduğumuz 366 adet parka, 18 yeni park daha ekliyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla Ankara’nın birçok ilin yüzölçümünden daha büyük yeşiliyle, rengarenk bir şehir haline geldiğini de anlatan Başkan Gökçek, “Ankara’ya kazandıracağımız yeni parklarımızla bu rakam daha da artıyor” diye konuştu.

AKTİVİTE DOLU PARKLAR

Ankara’nın yeşiline yeşil katacak yapımı devam eden parklarda büyüklüklerine göre; spor kompleksleri, amfi tiyatrolar, çocuk oyun ve kondisyon alanları ile yürüyüş parkurları, çardak ve kamelyalar yer alıyor.

Seyir terası özelliği taşıyan şehrin yüksek yerlerindeki parklara da vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yürüyen merdivenler ve asansörler kuruluyor. İçeriğindeki dopdolu aktivitelerle her yaştan Başkentlinin yeni parklarda da gönüllerince dinlenip, eğlenebileceğini, çocukların oyun oynayacağını, gençlerin spor aktivitelerini yerine getireceğini, yaşlıların dost sohbetlerini yapabileceğini kaydeden Başkan Gökçek, “Dev rekreasyon alanlarında buluşturduğumuz Başkentli hemşehrilerimiz, kendi mahallelerindeki bu parklarda da huzuru ve eğlenceyi bulacak” diye konuştu.

20 YILDA 384 PARK

Yaptığı ve yapımına devam ettiği rekreasyon alanları, yeşil alanlar, parklar, bahçeler ve mesire alanlarıyla Başkent’te kişi başına düşen yeşil alan miktarını 19 metrekarenin üzerine çıkararak, örnek bir çalışmaya imza atan Büyükşehir Belediyesi’nin, sadece son 20 yılda 366 adet parkın yapımını gerçekleştirdiğini belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi: “Bu yıl da yapımını tamamlayacağımız 18 adet parkla bu rakam 384’e yükselecek. Yani Büyükşehir Belediyesi olarak yılda ortalama 20 parka imza attık. Bu da yeşil konusunda ciddi bir rekor demektir.”

Yeşil alanlarda bir numara haline gelen Başkent’i, her geçen gün artan yeşiliyle birlikte gelecek nesillere teslim etmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Gökçek, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yeşile verdiğimiz önem çerçevesinde son 20 yıl içerisinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Ankara’ya yapılan parkların toplam alanları, ülkemizdeki birçok ilin yüzölçümünden daha büyük. Bu oran hem diğer iller hem de Avrupa Başkentleri içerisinde dikkate alınması gereken bir durum” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHIR BELEDİYESİ TARAFINDAN ANKARA’YA KISA SÜREDE KAZANDIRILACAK PARKLAR VE YÜZÖLÇÜMLERİ

Çankaya Çayyolu Parkı 58.595 m2

Batıkent Kardelen Mahallesi Parkı 32.894 m2

Akyurt Mesire Alanı 123.750 m2

Mamak Kentsel Dönüşüm (Hatip Çayı Kenarı) Parkı 16.826 m2

Yenimahalle Pamuklar Parkı 40.283 m2

Çukurambar Rekreasyon Alanı 75.737-m2

Mamak Saklıkent Parkı 32.750 m2

Çamlıdere Semerkandi Türbesi Önü Park 28.602 m2

Eryaman Kafe Parkı 35.960 m2

Keçiören Mehtap Caddesi Parkı 25.238 m2

Çankaya Diyanet İşleri Arkası Parkı 30.990 m2

Çankaya Oyak Sitesi Önü Park 11.647 m2

Elmadağ Kent Meydanı Parkı 6.159 m2

Elmadağ Soma Şehitleri (Hasanoğlan) Parkı10.213 m2

Yenimahalle Yakacık Parkı 3.680 m2

Sincan Fatih Parkı 6.567 m2

Yenimahalle Gazi Piknik Alanı 86.750 m2

Gölbaşı Örencik Parkı 34.851 m2.