Ankara Büyükşehir Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte ihtiyaç haline gelen kömür yardımlarıyla Başkentlilerin yuvalarını ısıtmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir tarafında ihtiyaç sahibi ailelere günlük ortalama 700 ton kömür yardımı yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi kömür yardımı öncesinde herhangi bir karışıklığa ve haksızlığa sebebiyet vermemek için yoksulluk sınırının altında olan vatandaşların tespitini TÜİK yoksulluk sınırını baz alarak yapıyor. Ankara il sınırları içerisinde ikamet eden ve TÜİK’in yoksulluk sınırında bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde uzman kişiler tarafından yapılan incelemenin sonucuna göre de yakacak kömür yardımında bulunuluyor.

GÜNLÜK ORTALAMA 700 TON KÖMÜR DAĞITILIYOR

1997 yılından bu yana her sonbahar ve kış aylarında aralıksız olarak ihtiyaç sahibi ailelere yapılan kömür yardımı bu yıl da sonbaharın gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte tekrar başladı. Büyükşehir Belediyesi, il merkezi başta olmak üzere, yeni bağlananlar da dahil ilçe ve köylere bu yıl günlük ortalama 700 ton kömür dağıtıyor. İhtiyaç sahipleri kömür yardımı başvuruları için Keçiören’deki Osmanlı İş Merkezi ile Çubuk ve Sincan’daki büyükşehir belediyesinin yardım şubelerine başvurarak kömür yardımı kaydı yaptırabiliyor. Kömür yardımı kaydı, kimlik fotokopisi ve muhtarlıktan temin edilen ihtiyaç sahibi olduğuna dair belgeyle yapılıyor.