Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni yollar inşa edip, yıpranan ve geçilemez hale gelen yolların malzemeli bakımlarını yapıyor. 1 Ocak 2014 tarihinden 30 Kasım 2014 tarihine kadar Büyükşehir sınırlarına yeni katılan ilçe ve mahalleler dahil bin kilometreye yakın yeni yol açım ve malzemeli bakım yapıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent’te bir yandan ihtiyaca göre mevcut yollara malzemeli bakım yaparken, bir yandan da sorumluluk alanına dahil olan yeni ilçe ve mahallelerde yol açma çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimlerden önce verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi sınırlarına yeni katılan ilçeler ile mahalle statüsü kazanan köyler de dahil olmak üzere çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürmektedir. Asfalt çalışması ile birlikte ilçe ve mahallelerde ihtiyaca göre yeni yollar açıp malzemeli bakım yaparak, Ankara’nın her noktasını ulaşılabilir hale getiriyoruz” dedi.

Başkan Gökçek, “Bir yandan Bolu-Eskişehir sınırında bulunan, Ankara’ya 158 kilometre uzaklıkta olan Nallıhan’dan, Konya- Aksaray ve Kırşehir’e komşu 147 kilometre

uzaklıktaki Şereflikoçhisar’a, diğer uçta Çankırı-Kırıkkale sınırında bulunan 67 kilometre uzaklıktaki Kalecik’ten, Bolu-Çankırı’ya dayanan 77 kilometre mesafedeki Kızılcahamam’a kadar merkezlerle mahalle statüsü kazanan köylere kadar harıl harıl çalışarak yeni yollar açıyoruz” diye konuştu.

Çalışmaların gece gündüz devam ettiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Başkent genelinde merkez ilçelerde 18 ekip, mücavir alan sınırlarındaki ilçelerde 42 ekip olmak üzere toplam 60 ekiple geceli gündüzlü çalışılıyor” diye konuştu.

25 İLÇEDE YAKLAŞIK 980 KM YOL AÇILDI

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi de veren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’te merkez ilçeler ve 30 Mart yerel seçimleriyle Büyükşehir sınırlarına yeni katılan ilçe ve mahalle statüsü kazanan köy yolları dahil, 1 Ocak 2014 tarihinden 30 Kasım 2014 tarihine kadar toplam 25 ilçede yaklaşık 980 kilometre yeni yol açım ve malzemeli bakım yapıldığını söyledi.

Başkan Gökçek yeni yol açım ve malzemeli bakım çalışmalarının, Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanlarında olan cadde ve bulvarlar ile genişliği 12 metre ve üzerinde sokaklarda gerçekleştirildiğini, ancak vatandaşın mağdur olmaması için bu özellikler dışında olan sokaklarda da çalışmalar yaptıklarını anlattı.

YOL AÇIM VE BAKIMINDA DA REKOR

“Asfaltta olduğu gibi yol açım ve malzemeli bakım çalışmalarında da rekora gidiyoruz” diyen Başkan Gökçek, hava koşulları uygun olduğu sürece çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar da Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına katılan yeni ilçeler de dahil tüm ilçe ve mahallelerinde yol açım ve malzemeli bakım çalışmalarının yapıldığını anlatarak, “Çalışmalar vatandaşlardan gelen talepler, imar planları, yeni yapılaşmaların yoğun olduğu yerler, nüfus artışlarına yönelik trafik sıkışıklıklarının yaşandığı bölgelerde ihtiyaca göre yapılmaktadır” dedi.

Çalışmalar kapsamında, Ankara Merkezi’ne en uzak sorumluluk alanındaki noktalar olan; Nallıhan’a 30 kilometre uzaklıktaki Beydili ile Karahisar arası yolu yapılırken, Şereflikoçhisar’a 30 kilometre uzaklıkta Çalören Mahallesi malzemeli bakım, Kızılcahamam ilçe merkezine 51 kilometre uzaklıkta Bademli Mahallesi yoluna malzemeli bakım, Kalecik ilçesine 45 kilometre mesafede Kınık Demirtaş Mahallesi grup yoluna malzemeli bakım olmak üzere en ücra köylere kadar yol açım ve malzemeli bakım hizmetleri sürdürülüyor.