Geçen günlerde Cengizhan mahallesinde zemin kayması nedeniyle hasar gören iki binanın yıkım çalışmaları tamamlandı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kaymanın başladığı ilk günden itibaren bölgeyi kontrol edip hem çalışmaları yönetti hem de vatandaşları bilgilendirdi. Tamamlanan yıkım çalışmaları için bölgeye giden Akgül incelemelerde bulundu. Vatandaşların sorularını da cevaplayan Akgül; “Çözüm için hızlı adımlar attık ve bugün gelinen nokta ortada. Kimsenin burnu bile kanamadan yıkımları tamamladık” dedi.

RİSK EN DÜŞÜK SEVİYEYE ÇEKİLDİ

Kaymanın gerçekleştiği günden itibaren bölgede seferberlik yaşandığını dile getiren Akgül; “İlk olarak kayan bina ve yakınında bulunan riskli binalarda yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Yıkımın gerçekleşmesinin ardından diğer binalarda şu an itibariyle risk en düşük seviyeye çekildi. İlk aşama olan yan yatmış binaların üst kısmının yıkımı tamamlandı. İkinci kısımda kotun altında kalan kısımların yıkımı bulunuyor. Son olarak ta istinat duvarları ortadan kaldırılacak” diye konuştu.

Kayan binaların altında yer altı suyu bulunduğunu dile getiren Akgül; sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. Evini kaybeden vatandaşlar için aynı bölgeye yakın bir yerde mahallelerinden uzaklaşmayacakları şekilde çalışma yapacağız. Bu konu üzerine büyükşehir belediyesiyle görüştüm, kimse hak kaybına uğramayacak. Boşaltılan binalardaki vatandaşlara kira yardımı yapılıyor. Ayrıca, kalacak yeri olmayanlar çeşitli otellere yerleştirilerek oluşacak mağduriyetin önüne geçtik.”