İç Anadolu Gençlik Federasyonu Başkanı Ümit Hakan Cenik ve Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Şahbaz ve Günce Özyonar ile Federasyon yetkilileri, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu’nu ziyaret etti.

2004 yılında kurulan ve ülkenin 81 ilinde gençlere yönelik kampanyalar, seminerler, sempozyumlar, eğitim toplantıları gerçekleştiren kuruluşu temsilen Haydar Öztürk ve Ali Kılıç da ziyarette hazır bulundu. İdeolojilerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nin tam bağımsızlığı ve Ortadoğu Müslüman devletlerinin tam bağımsızlığı olduğunu söyleyen Cenik, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu gibi büyük bir kuruluşun desteklerine ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutularak, bilime, eğitime, spora, sanata yönlendirilmesi için ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Cenik, daha geniş kesimlere ulaşabilmek için sivil toplum kuruluşlarının desteklerine ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Ülke geleceği açısından en önemli unsuru olan gençlerin eğitimi konusunda, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu gibi büyük bir sivil toplum kuruluşunun, yapacakları çalışmalara destek vermesinin kendilerini çok memnun edeceklerini belirten Cenik, kendilerini kabul eden İsmail Tutoğlu’na teşekkür etti.

Genel Başkan İsmail Tutoğlu ise, gençlerin eğitimi açısından önemli çalışmalara imza atan kuruluşun temsilcileriyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Günümüzde, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın ne kadar zorlaştığının farkında olduklarını söyleyen Genel Başkan, gençlerin eğitimine katkı sunacak her türlü faaliyete seve seve destek vereceklerini kaydetti. Bundan sonra da toplumu yakından ilgilendiren sosyal sorumluluk projelerinde aktif olarak Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’in de yer alabileceğini kaydeden Tutoğlu, ziyaretlerinden dolayı kurum temsilcilerine teşekkür etti.

İç Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkanı ve Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Hakan Cenik, ziyaret sonunda Genel Başkan İsmail Tutoğlu’na bir plaket sundu.