Ankara Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda Mayıs ayında kırsal hizmetler alanında düzenlenecek 3 fuarın tanıtım toplantısı sırasında çobanlar, Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda Ankara keçisi ile koyun ve kuzulardan oluşan küçükbaş hayvan sürüsü gezdirecek.

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi tarafından ilki geçen yıl düzenlenen ‘Ulusal Kırkım Şampiyonası’nın ikincisi ve Atatürk Kültür Merkezi’nde Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan ‘Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çobanlar Fuarı’ ile ‘Anadolu Kırsal Hizmetler Fuarı’nın tanıtım toplantıları, 29 Nisan Cumartesi saat 10.30’da, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi Binası önünde yapılacak.

Kepenek giyen kadın- erkek 25 çobanın, Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda koyun, keçi, kuzu ve oğlakları gezdireceği tanıtım toplantısında, bir çoban da Ankara keçisine makineyle kırkım yapacak. Meydanda bir yandan da kaval sesleri yankılanacak.

Geçen sene ilki Beypazarı’nda düzenlenen Ulusal Kırkım Şampiyonasına, Türkiye’nin dört bir tarafından 40 kırkımcı katılmış, finale 12 yarışmacı kalmıştı. Yarışma sonunda dereceyle girenlere, kırkım makinesi hediye edilmişti.