ANKARA (İHA) – Öğrenciler, Muradiye Sevgi Koleji’nde düzenlenen Bilim Şenliği’nde buluştu.

Muradiye Sevgi Koleji’nde düzenlenen Bilim Şenliği’nde ortaokul öğrencilerinin projeleri sergilendi ve bilimsel deneylerle sahne gösterileri yapıldı. Bilim Şenliği hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Karakuş, "Öğrencilerin yıl içerisindeki proje ve performans ödevleri çerçevesinde onları biraz yarış havasına sokarak bilimsel duygularının arttırılması ve teşvik edilmesi amacıyla yaptıkları çalışmaları burada sergiledik. Her sene düzenlemeyi ve daha geniş kapsamlı yapmayı düşünüyoruz. Ben bu çalışmaların içinde bulunan tüm öğrencilerime ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Her sene düzenlenen sergide bu yıl 68 projenin sergilendiğini belirten Fen Bilimleri Zümre Başkanı Zeynep Öztokatlı ise, sene başında verilen proje ödevlerinde öğrencilerin kendi hayalleri, istekleri ve arzuları doğrultusunda çalışmalar hazırladıklarını ve öğrencilerin çok hevesli ve istekli olduğunu söyledi.

Sahnedeki bilimsel deney gösterisinin ardından öğrenciler ve veliler sergiyi gezdi. Sergide projesi yer alan Zeynep Ezgi Yelken de, "Vücudumuzdaki Sistemler" adlı projesini tanıttı.