Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi’nin(ÇODAM) yeni kurulan “Robotik Atölyesi” çocuklara, farklı işlevlere sahip robotları görüp inceleme şansı sunuyor.

“Robotik Atölyesi”nin tanıtımı Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen “ÇODAM’ı Robotlar Bastı" adlı etkinlik ile yapıldı. Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) ve Robo Gazi Gençlik Kulübü’nün de işbirliği ile gerçekleştirilen Robot Şöleni’nde çocuklar, mayın tespit robotu, küp çözen robot, kişi algılayan alarm, zorlu engellere meydan okuyan arazi robotu, arama kurtarma robotu ve insansız hava aracını inceleme imkanını buldular. Robotlara büyük ilgi gösteren çocuklar ÇODAM Robotik Atölyesi’ne kayıtlarını yaptırırken, veliler de eğitime verdiği destekten ötürü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkürlerini ilettiler.

Robotik Atölyesi, çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmeyi, anlamlı yaşam becerileri kazandırmayı ve onların yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedefliyor. Programın hedef kitlesini ise ilköğretim çağındaki 9-14 yaş grubu çocuklar oluşturuyor. Atölye programına katılan çocuklardan oluşturulan robot takımları, seçtikleri toplumsal tema üstünde özgün bilimsel araştırmalar yaparken, diğer yandan teknolojik ürünleri kullanarak robotik tasarımlar da gerçekleştiriyorlar. 12 hafta süren atölye eğitimi süresince çocuklar takım halinde hem bilimsel hem de eğlenceli bir deneyim yaşama şansını yakalıyorlar.