ANKARA (İHA) Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezde bulunan ahır ve çiftliklerle ilgili denetim yaptı ve yer sahiplerine uyarılarda bulundu.

Sağlık İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü personellerinden oluşan denetim ekibi Çubuk merkezde bulunan ahır ve çiftliklerde denetim yaptı.

İlçe merkezde bulunan aile işletmelerinin de kontrol edildiği incelemelerde ahır ve çiftliklerin mevcut durumlarının iyileştirilmesi, hayvanların dışkılarının çevreye gelişigüzel bırakılmaması konusunda yer sahiplerine uyarılarda bulundu.

Denetimlerde merkezde bulunan ahırların şehir dışına çıkarılması gerektiği de yer sahiplerine aktarıldı.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, insan sağlığını ilgilendiren konularda denetimlerin artarak süreceğini bildirdi.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, şu bilgileri verdi:

“Biz Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü teknik personellerinden faydalanarak mesul mahal içerisinde merkez mahallerimizde hemen yakınımızda bulunan besi çiftliklerinin ve damızlık inek çiftliklerinin ahır gübrelerinin çevreye vermiş olduğu olumsuzlukları bertaraf etmek ve onları ıslah etmek amacıyla bu denetim işlerini başlattık. Denetimde amacımız insanların kendilerinin yaşadıkları ortamı, çevrelerini temiz tutmayı sağlamaktır. İlk etapta denetimde olumsuzlukları tespit ederek, durum tespiti yaparak besicileri işletme sahiplerini uyarmaktır. Onların belirli süre içersinde bunları yapıp yapmadıklarını kontrol etmek amacıyla bir 15 gün sonra tekrar bir denetim yapılacak. Bu eksiklerini giderip gidermediklerine göre de kendilerine işlem yapılacaktır. Kanuni işlemlerle amacımız ceza uygulamak değil insanların burada bir eğitim alarak kendi yaşadıkları çevreyi kirletmemelerini öğretmektir. Önceden vatandaşımız gübrelik alanı ortamı kirletecek şekilde araziye bırakıyorlardı. Ama gördüğünüz gibi şuanda traktör römorku temin ederek etrafı kireçleyerek, bu denetimin yerine ulaştığını gördük. Bununda bir memnuniyeti var. Toplum temiz çevrede yaşarsa sağlık yaşar diye düşünüyoruz, amacımız bu. Her şeyin başı insan, insan sağlığına önem veriyoruz. Bizim amacımız merkezde ki 7 mahallemizde bu çalışmayı ilk etapta başlatmaktır."