Çubuk Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşirken, iki adayın yarıştığı seçimde oy çokluğu ile İsmail Tekaüt yeniden başkan seçildi.

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın ev sahipliğinde toplanan kurulda yapılan seçimde açık oy yöntemi kullanılarak konseyin yeni yönetimi belirlendi.

Divan Başkanının seçilmesiyle ilgili sunulan önerge oy birliği ile kabul edilirken Divan Başkanlığına Ankara Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu seçilirken, divan üyeliklerine de Ercan Arslan ve Burhan Şan seçildi. Kent Konseyi toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Kent Konseyi Başkanı’nın belirlenmesi ile ilgili yapılan seçimde Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş ve eski kent konseyi başkanı İsmail Tekaüt başkanlık için yarışırken oyların çoğunluğunu alan İsmail Tekaüt, ikinci defa Çubuk Kent Konseyi Başkanı seçildi.

-Onur Kurulu Oluşturuldu

Kent Konseyinin kanunda belirlenen kurullarının yanında ‘Onur Kurulu’ oluşturmak istediklerini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, onur kurulunun zaman zaman toplanacağını ve ilçeyle ilgili meselelerde fikir alış verişinde bulunacağını belirtti.

Toplantıya yoğun katılımın olmasının kendisini sevindirdiğini aktaran Başkan Acehan, sözlerine şöyle devam etti:

“Demokrasi sadece 4-5 yılda bir kere sandığa giderek oy kullanmak ve sayısal bir üstünlük elde edebilmek değildir. Yaşayan katılımcı bir demokrasi bütün süreç boyunca halkı, aydın insanları yönetim mekanizmasının içerisinde tutmayı gerektirmektedir. Ben kent konseyini birazda bu yönüyle önemsediğim için kanun gereği genel kurul listesine, gençlik ve kadın meclisinden oluşan kurulların yanında ‘onur kurulu’ oluşmasını istiyorum. Ortak paydamız Çubuk için burada doğmuş, büyümüş, havasını teneffüs etmiş, suyunu içmiş ilçemizin dışında önemli mevkilerde bulunan birçok ağabeyimiz, arkadaşımız ve kardeşimizden oluşan bir onur kurulu oluşturmaktır. Kendilerine ulaşabildiklerimizden bir kısmını buraya davet ettik, ulaşamadıklarımızı da burada görmek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte inşallah istişare toplantılarında, ortak akıl belirlemelerinde gerçek değer olacaklardır.”

İşadamlarının, sanatkarların ve bürokratların ilçenin önünü açmak ve yol haritalarının belirlenmesinde faydalanmak istediklerini vurgulayan Başkan Acehan, “Çubuk için hepimiz taşın altına elimizi koyacağız. Bizim amacımız Çubuk güzelleşsin, kalkınsın, sağlıklı büyüsün, doğasını ve tabiatını korusun ve Çubuk hepimizin olsun. Katiyen Çubuk küçük olsun benim olsun felsefesine sahip olmadığımı buradan açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum. Biz katılımcılığı, ortak akılı ve istişareyi devreye koyacağız ve yola böyle devam edeceğiz” dedi.

Genel kurulda kim seçilirse onun kendisinin çalışma arkadaşı olduğunun altını çizen Başkan Acehan, herkese eşit mesafede olduğunu sözlerine ekledi.

Eleştirilere cevap veren İsmail Tekaüt, geçtiğimiz dönem kendisinin tavsiye üzerine kent konseyi başkanı olduğunu ve herhangi bir imkan verilmediği içinde hiçbir faaliyet yürütemediklerini söyledi.

Kendisinin hiçbir siyasi düşüncesi ve hedefi olmadığını vurgulayan Tekaüt, “Eleştirmesi kolay, benim bir sandalyem yoktu. Ayrı bir odamız olmadığı için nikah odasında nikah kıyılırken toplantı yapmak mecburiyetinde kalıyorduk. O zaman neden demediniz bu kent konseyine bir oda verin diye. Biz ilçenin seçilmiş belediye başkanından, seçilmiş meclis üyelerinden daha büyük yetkiye sahip ve üstün değiliz. Burası herkesin görüş ve düşüncelerini söyleyebileceği ve bunları belediye meclisine ulaştırılabilecekleri bir yerdir. Burası siyaset yapma yeri değildir. Ben kendim için bir şey istemiyorum. Belediye Başkanımız Sayın Tuncay Acehan Bey problemleri biliyor ve kendisi bundan sonra her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. Ben bundan dolayı kendisine teşekkür ederim. Birlikten kuvvet doğar, birlikte olalım güçlü ve kuvvetli olalım. İnşallah bundan sonra imkan verildiği sürece ilçemiz için birlikte hizmetler yapacağız. Çubuk kazanacaksa küskünlükleri, dargınlıkları bırakarak, kazanacaktır. Bana bu görevde yardımcı olun. Özellikle beni eleştiren Recep Taş Başkanımdan çok proje bekliyorum” dedi.

Çubuk Kent Konseyi Başkanlığına İsmail Tekaüt’ün seçilmesinin ardından Yürütme Kurulu Üyeliğine ise Çubuk Otomobil ve Şoförler Odası Başkanı Zekeriya Erdoğmuş, Aşağı Çavundur Mahallesi Muhtarı Abdullah Esre, Yıldırım Ahalisi Derneği Başkanı Ercan Arslan, Çubuk Platformu Başkanı Şuayip Yaman, Muhtarlar Dernek Başkanı Burhan Şan, Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan seçildi.

Genel Kurulda Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın yazılı önerisiyle ‘Onur Kurulu’ oluşturulmasına ve her 2 veya 3 ayda bir toplanmasına oy birliği ile karar verildi.

Toplantı konsey temsilcileri ve kurul üyelerinin dilek, görüş ve temennileri bölümünde Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, ilçe esnaflarından Ahmet Yalçın ve Çubuk CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan konuştu.

Konuşmaların ve oylamaların ardından resepsiyon verilirken, resepsiyonun ardından konsey temsilcileri, kurul üyeleri ve onur kurulu üyeleri hep birlikte Tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda açılacak sergiyi ziyaret ettiler. Burada misafirlere ilçenin yöresel tatlılarından olan tereyağlı hoşmerim ikram edildi. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.

Programa Adalet Bakanı Özel Kalem Müdürü Mustafa Tarlacı, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti, Ak Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Ayhan Yılmaz, Ankara Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, Devlet Hava Meydanları Genel Müdür Yardımcısı Hasan Pala, BADER Başkanı Mustafa Akdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden öğretim görevlisi Prof. Dr. Güven Çankaya, işadamı Ahmet Öztürk, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.