Çubuk’taki engelli vatandaşlar, Türk Kızılayı Çubuk Şubesi’nin düzenlediği "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" etkinliğinde gönüllerince eğlenerek stres attı.

Türk Kızlayı ve Çubuk Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından ilçede yaşayan engelli vatandaşlar ve aileleri için "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle bir eğlence düzenlendi. Eğlenceye İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, Türk Kızılayı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç, engelli derneklerinin temsilcileri ve engelliler katıldı. Türk Kızılayı Nikah ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte engelliler çeşitli yarışmalara katılırken, çeşitli gösteriler de sundu. Şiirlerin okunarak, duygu ve düşüncelerin paylaşıldığı etkinlikte, engelliler ve aileleri müzik eşliğinde eğlenerek stres attı. Etkinlikte engelli hobi kursiyerlerinin yaptıkları ürünler de sergilendi.

Türk Kızılayı Çubuk Şubesi Başkanı Selahattin Koç, engellilere çeşitli konularda katkı veren kişilere plaket ve çiçek verdi. Türk Kızılayı Çubuk Şubesi olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla rehabilitasyon merkezleri ile birlikte etkinlik düzenlediklerini söyleyen Koç, “Bu etkinlikte engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, Türk Kızılayı olarak onlarla bir ve beraber olduğumuzu onlara duyurmak istiyoruz. Biz her zaman onlarla her türlü etkinliklerde yanlarında olduğumuzu ve onların her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağımızı elimizden gelen gayretleri göstermek için buradayız. Onların her türlü ihtiyaçlarını sandalyeleri olabilir, koltuk değnekleri olabilir, herhangi bir ihtiyaçlarını neleri varsa biz onları onlara vermek için buradayız. Var gücümüzle çalışıyoruz. Onların böyle bir mutlu gününde onlarla birlikte olmaktan onur ve kıvanç duyuyorum” diye konuştu.