Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği engellilere dikkat çekmek ve engellileri kaldırmak amacıyla düzenlediği Engelsiz Gece Etkinliğinde engelliler ve aileleri hem bilgilendi hem de gönüllerince eğlendi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlene programa Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan, siyasi parti ilçe temsilcileri engelli ve engelli aileleri katıldı.

Programda slayt gösterisiyle Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği tarafından bu güne kadar yapılan çalışmalar izlenirken, dernek üyeleri tarafından hazırlanan engellilere dikkat çekmek amacıyla kamu spotu kısa filmi izlettirildi.

Ankara Kulübü Seymen ekibi tarafından sunulan gösterinin arından Çubuk İlçe Müftülüğü Vaizlerinden Mustafa Özalp tarafından İslam dininde engelliler ve aileleri konulu konferans verildi.

Konferansın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları sanatçıları tarafından kısa tiyatro gösterisi sunuldu.

Daha sonra sahne alan görme engelli sanatçı Ahizer Özbek ve görme engelli ekibiyle “Engelsiz Gece” adlı muhteşem bir konser verdi.Özbek, seslendirdiği birbirinden hareketli parçalarla herkese unutulmaz bir gece yaşattı.Engelliler ve aileleri sahnede müziğin ritmiyle doyasıya eğlendi. Oturdukları yerden çocuklarına eşlik eden aileler de büyük mutluluk yaşadı.

Programa katılan herkese ayrı ayrı teşekkür eden Çubuk Engelliler Ve Engelli Dostları Dernek Başkanı Sebahattin Horoz, bu güne kadar yaptıkları çalışmaları anlatarak, şunları söyledi:

“Biz engelleri aşarak bizde bu işleri yapa bileceğimizi göstermek adına, bu toplumda bizde varız diye bilmek adına toplanmış bulunmaktayız. Engelli ve Engelli Dostları olarak açılışımızı yaptığımız günden bu tarafa yaptığımız bazı çalışmaları slayt gösterimizde izleyeceksiniz. Birçok üyemizi yıllardır evlerinde hapis hayatından çıkartarak sosyal birey olmalarının yanı sıra psikolojik açıdan bende varım düşüncesini aşıladık.”

Daha sonra konuşan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ise, “Vücudumuzu oluşturan organlarımız, elimiz, ayağımız, gözümüz, kulağımız vücudumuz ne kadar değerliyse ve gerekliyse engellilerimiz de toplumumuz için o kadar değerlidir ve vazgeçilmezdir. Bu anlayış içerisinde de Çubuk’ta da ülkemizde olduğu oranda engellimiz olduğunu biliyoruz. Onlarla birlikte hayatı yaşamayı, hayata paylaşma gayreti gösteriyoruz. Onları sokaklarımızda görmekten, kurumlarımızda görmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

İnsanların her zaman birbirine muhtaç olduğunu hatırlatan Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş’da, “Yaratılmışların hepsi birbirine muhtaçtır. Dağ dereye, deve pireye, insan insana muhtaçtır. Yine bu yaratılmışların hepsi Allah’ın yardımına muhtaçtır. Bir başkasının yarımına muhtaç olmayan bir tek Allah tır” diye konuştu.