Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Çubuk Yurt Müdürlüğü’nde 2014-2015 öğretim döneminin ilk eğitim programı gerçekleştirildi.

YURTKUR Ankara Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Çubuk Öğrenci Yurdu ilk kariyer günlerini Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan ile gerçekleştirdi.

Yurt Müdürlüğü’nün kafeteryasında düzenlenen programda konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, gençlik ve öğrenci yıllarında yaşadığı olayları, doktor olduktan sonra yaşadıkları, doktorluk mesleği, siyaseti neden tercih ettiği ve ilçe için yapmak istedikleri konuları öğrencilerle paylaştı. Yerel, ulusal ve uluslararası siyasi konularında sorulduğu seminere, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

İki dönem devam edecek Kariyer Günleri’ne ilçedeki kurum yöneticileri ve önemli iş adamları da davet edilecek.

Programa, yurt çalışanları ve öğrenciler katılım gösterdi.

Ülkede yaşanan 12 Eylül olaylarında yaşadıkları zorlukları ve çileleri öğrencilerle paylaşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, “Çubuk’ta yıllardır özel tıp merkezi hekimi olarak çalıştım. Ayrıca 17 Çubuk Devlet Hastanesi’nde çalıştım. Bunun beş buçuk yılını hastane acilinde görev yaparak geçirdim. Daha sonra Çubuk’ta Ak Parti ilçe başkanı olarak görev yaptım. En sonunda da yerel seçimlerde aday oldum. Ben 12 Eylül de işte o sıkıntıların başladığında aynı zamanda ailemin de ekonomik sıkıntı yaşadığı o dönmelerde ilk görevime başladım. İlk göreve başladığım zaman bunların çilesini yükünü içimde hissederek göreve başladım. Tam sizin yaşlarınızda genç derneklerinde, örgütlerde hizmet için çalıştım. Sonra Çubuk Platformu isimli sivil toplum kuruluşunda iki dönem başkanlık yaptım. Bu süre zarfında ilçem için hizmet etmeye çalıştım” diye konuştu.

Türkiye’nin çevresine bakılarak huzur adası durumunda olduğunu kaydeden Başkan Acehan, “Suriye ve İran’a baktığınız zaman iç savaşlar zulümler, huzursuzluklar, doğumuza baktığımız zaman hale henüz sınırları netleşmemiş millet ve devlet niteliğini henüz taşıyamayan devletler, kuzeyimiz de Rusya gibi büyük bir devlet ve onun Anadolu ve Akdeniz üzerinde bitmez tükenmez emellerini görürsünüz. Böyle bir ortamda hamdolsun biz bugün huzur adasında yaşıyoruz. Yönetimde dahil çok refah ve huzur içersinde yaşayan bir ülkeydi Suriye, bugün gidin bakın, Suriye üçe bölünmüş durumda. Her gün kan akıyor, üretim yapılamıyor. Dünyanın en büyük zeytin ve fıstık üreticisi bir ülkeyken petrolüyle kimseye muhtaç olmayan bir ülkeyken, bugün 5 milyon insanı yurtdışında göçmen olarak yaşar duruma gelen bir ülke oldu. Ekonomisi çökmüş, bütün şehirlerin yanmış ve yıkmış bir ülke haline geldi. Biz bu durumlardan dersler çıkararak, önümüze bakmamız gerekiyor. Provokasyonlara gelmeden, fikirler ve görüşlerimizi zenginliğimiz olarak görerek ülkemizi daha ileriye götürmek için çalışmalıyız’’ şeklinde konuştu.

Konuşmasında mesleki, siyasi deneyim ve tecrübelerini paylaşan Başkan Acehan, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulundu.