Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Dost-Yar Cemiyeti Genel Başkanı Ali Yüksel ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Çalışmaları hakkında Akgül’e bilgi veren Genel Başkan Yüksel, çok sayıda sosyal sorumluluk projesi ve hayır işlerinde hizmet verdiklerini belirterek, Mamak Belediyesi’nin örnek uygulamalarından son derece memnun olduklarını ifade etti. Yüksel, kentsel dönüşüm projelerinin yanında sosyal sorumluluk projelerinin de Mamak’ta büyük bir başarı ile uygulandığını görmekten mutlu olduklarını ifade ederek, Başkan Akgül’e teşekkür etti. Yüksel, amaçlarının dostluk ve kardeşlik olduğunu belirterek, cemiyetin hizmet için var olduğunu söyledi. Sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yapan Dost-Yar Cemiyeti Genel Başkanı Ali Yüksel, ”Kentsel dönüşüm projelerini başarıyla yürüten Mamak Belediyesi sosyal dönüşüm projelerinde de öncü bir belediyemiz. Bu manada Mamak Belediye Başkanımız Sayın Mesut Akgül’ü tebrik ediyoruz. Mamak’ta değişim sadece şehrin fiziki yapısında kalmamış sosyal projelerle de çok şeyin Mamak’ta değiştiğini görüyoruz. Aile merkezleri, Bilgi Evleri, Evde Sağlık Hizmeti, Mamak Kültür Merkezi bünyesindeki kültürel faaliyetler takdire şayan. Eğitim, kültür, sağlık, spor, çevre gibi çok sayıda sosyal sorumluluk projelerini başarıyla yürüten ve bu konuda model olan Mamak Belediye başkanımız Sayın Mesut Akgül’ü ve ekibini yürekten tebrik ediyorum. Mamak Belediyesi Sosyal Belediyecilikte zirveye koşuyor” dedi.

"SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI HALKIN KONUŞAN YÜZÜDÜR"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Akgül, sivil toplum kuruluşlarının yaptığı olumlu faaliyetlere bu güne kadar destek olduklarını, bundan sonra da sürdüreceklerini kaydetti. STK’ların ülke yönetimine katkıları ve öneminden bahseden Akgül, sivil toplum kuruluşlarını taraf değil, sosyal ortak olarak gördüklerini söyledi. Akgül, “STK’lar halkın konuşan yüzüdür. Hizmet önemlidir, halkın gönlünü almak daha da önemlidir. Mamak Belediyesi olarak, Sosyal Belediyeciliğe son derece önem veriyoruz Aile Merkezlerimiz, bilgi evlerimiz, Mamak Kültür Merkezi’mizde yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İlçemizde vatandaşlarımızın hem iyi günü hem de kötü gününde yanındayız. Uygulamaya koyduğumuz evde sağlık, Mamak Arama Kurtarma Ekibi (MAKUT), hoş geldin bebek ve cenaze hizmeti gibi çalışmalarımızla acıda kederde vatandaşımızı yalnız bırakmıyoruz” dedi.

Ziyarete Genel Başkan Yüksel’in yanı sıra Dost-Yar Cemiyeti Genel Başkan Başdanışmanı Musa Can, Başkan Yardımcısı Erdoğan Yeşilsancak, İstişare Kurulu üyeleri Mustafa Candan ve Ercan Karaboğa, Başkan Danışmanı Ahmet Aksu ve Mamak Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Bozdağ katıldı.