Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, yılbaşı gecesi için ek seferler düzenleyerek, geç saatlere kadar hizmet verecek.

EGO otobüsleri, metro ve Ankaray’daki ek seferlerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Zabıta, Fen İşleri, İtfaiye Daire Başkanlıkları, ASKİ ile diğer birimler de takviye ekiplerle, Başkentlilerin huzur ve güven içerisinde yeni yılı karşılamaları için kesintisiz çalışacak.

YILBAŞI GECESİNE ÖZEL ULAŞIM

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin yeni yılı karşılamak üzere geç saatlere kadar ulaşıma ihtiyaç duyabileceklerini dikkate alarak, toplu taşımda çalışma süresini uzatacak.

31 Aralık’ı, 1 Ocak’a bağlayan gece EGO otobüsleri en son seferlerine Kızılay’dan saat 02.00’de hareket ederek başlayacaklar.

Yine aynı gece Ankara Metrosu da Kızılay’dan, Batıkent ve Çayyolu istikametinde son seferlerini saat 02.00’da yapacak. Metrolar, Sincan’dan Batıkent’e saat 01.00’da, Çayyolu ve Batıkent’ten Kızılay’a ise saat 01.30’da son seferlerini yapmak üzere hareket edecekler.

Metro duraklarında hizmet veren ring otobüsleri de trenlerin durağa ulaşmalarından itibaren bir süre bekledikten sonra koordineli bir şekilde hizmet verecek.

Ankaray ise Dikimevi-AŞTİ yönünde son seferini 01.50’de, AŞTİ-Dikimevi arasındaki son seferini ise saat 01.30’da düzenleyecek.

TÜM BİRİMLER ÇALIŞACAK

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yılbaşı nedeniyle 31 Aralık 2014 ve 01 Ocak 2015 tarihlerinde gerek ortaya çıkabilecek olumsuz olayların önlenmesi gerekse Ankaralıların huzur ve güvenlik içerisinde yeni yıla girmelerini sağlamak amacıyla takviye ekiplerle denetimlerini sürdürmeye devam edecek.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın yollarda buzlanma ve olası kar yağışına karşı, yolların açık olması için önlemlerini artıracağı yılbaşı gecesi, İtfaiye Daire Başkanlığı, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, ASKİ, EGO ve Mavi Masa da hem çalışmalarını devam ettirecek, hem de ihtiyaç ve şikayetler için hizmet verecek.