Çankaya Belediyesi Açık Hava Sinema Etkinlikleri kapsamında, bu hafta da Yılmaz Erdoğan’ın “Ekşi Elmalar” filmi gösterimde.

Çankaya Belediyesinin düzenlediği Açık Hava Sinema etkinliklerinde, geçtiğimiz hafta boyunca Müfit Can Saçıntı’nın “Yaşamak Güzel Şey” filminin izleyicisiyle buluşmasının ardından, Yılmaz Erdoğan’ın “Ekşi Elmalar” filmi gösterime girdi. İlk olarak Çankaya Belediyesi Yüzüncü Yıl Pazaryeri’nde gösterilen 2016 yapımı film, semt sakinleri tarafından büyük ilgi gördü. Çankayalılara, patlamış mısır ikramıyla açık hava sinema gösterimi sırasıyla Karapınar Çankaya Evi Yanı, Türközü Metin Oktay Ortaokulu Yanı, Seyran Özgürlük Parkı, Ahlatlıbel Atatürk Parkı, Çayyolu Atapark’ta yapıldı. Hafta boyunca her akşam 21.00’de başlayan sinema etkinlikleri hafta sonu da, Dikmen Ahmed Arif Parkı ve 100. Yıl Çankaya Parkı’nda gösterilecek.

70’lerin sonunda Hakkari’de başlayıp, 90’ların başında Antalya’da noktalanan film, Türkiye’nin yakın tarihinden siyasi ve sosyal olayları gözlemleme, zamanda ve mekanda yolculuk yapma olanağı sağlıyor. Renkleri, ışıkları ve kostümleriyle görsel bir ziyafet sunan filmde Yılmaz Erdoğan’ın yanı sıra, Ersin Korkut, Cezmi Baskın, Devrim Yakut, Farah Zeynep Abdullah, Şükran Ovalı, Songül Öden, Şükrü Özyıldız, Fatih Artman rol alıyor.