Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören yüzlerce kursiyerin sergi heyecanına ortak oldu. Yıl boyunca yapılan el emeği, göz nuru eserleri dikkatle inceleyen Başkan Tuna “Hobi, beceri ve meslek edindirme kurslarımız toplumun geniş kesimlerine eğitimin ulaşmasında çok önemli bir etkiye sahip” dedi.

Sincan’da el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı. Sincan Belediyesi ve Sincan Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslarda eğitim gören yüzlerce kursiyer eserlerini Sincan Lale Meydanı Konferans Salonu’nda sergilemenin heyecanını yaşadı. El emeği sergisinin açılışından önce kursiyerler yıl boyunca öğrendiklerini sahneleme imkanı da buldu. Tekvando öğrencileri bir gösteri yaparken, halk oyunları eğitimi alan öğrenciler, yöresel kıyafetlerle öğrendiklerini sahneye yansıttı. Ney kursuna katılan neyzenlerin performansı da büyük beğeni topladı. Engelli kursiyerler ise sema gösterileriyle en çok alkışı alan grup oldu. "Umudun Kanatları" isimli bir grup kuran engelliler imkan tanındığında neler başarabileceklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Sahne gösterilerinin ardından serginin açılışını yapan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna kursiyerlerin eserlerini yakından inceledi. Hobi, beceri ve meslek edindirme kurslarına gösterilen ilginin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Tuna, bu kursların toplumsal kalkınmadaki önemine değindi. Başkan Tuna “Biz insanoğlu beşikten mezara kadar bir öğrenme süreci içerisindeyiz. Öğrenmenin ise ne yaşı ne de yeri vardır. İşte bu kurslarımız bize eğitimin ve öğrenmenin hiçbir zaman bitmediğini en iyi şekilde gösteren yerlerdendir. Hobi, beceri ve meslek edindirme kurslarımız toplumun geniş kesimlerine eğitimin ulaşmasında çok önemli bir faktör” diye konuştu.

Kursların vatandaşların yeteneklerini keşfetmesinde de önemli bir araç olduğunu aktaran Başkan Tuna bu kursların toplumu yönlendirdiğinin altını çizdi. Başkan Tuna “Vatandaşlarımızın bu kurslar sayesinde belki de yıllardır haberi olmadığı bir yeteneğini keşfedebiliyor. Böylece kültür sanat alanındaki değerlerimizi kendisi yeniden harmanlıyor ve geliştiriyor. Bu yüzden kurslarımız kültürel değerlerimizi yaşatmak, yaygınlaştırmak ve genç kuşaklara en doğru şekilde aktarabilmek açısından çok değerlidir” diye konuştu.

Sergideki eserleri tek tek inceleyen Başkan Tuna kursiyerleri tebrik etmeyi ihmal etmedi. Eğitmenleri ayrıca kutlayan Başkan Tuna onların emeklerinin büyük olduğuna da vurgu yaptı. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna “Biz Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde bu kurslarımıza destek vermeye devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

El sanatlarından çeyiz ürünlerine, ahşap ürünlerinden kağıt rölyefe kadar birçok ürünün yer aldığı sergi Sincan Lale Meydanı Sergi Salonu’nda Perşembe gününe kadar sergilenecek. Sergi açılışına; Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın yanı sıra Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Solmaz ve Sincan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Aksoy da katıldı.